Skip to main content

COMUNICAT. Code2Cup, primul festival de cafea din România dedicat profesioniştilor din industria de tehnologie

 
COMUNICAT. Code2Cup, primul festival de cafea din România dedicat profesioniştilor din industria de tehnologie

COMUNICAT. Code2Cup, primul festival de cafea din România dedicat profesioniştilor din industria de tehnologie, va avea loc sâmbătă, 19 octombrie 2024, la Nord Events Center din Bucureşti. Evenimentul găzduieşte, de asemenea, prima competiţie dedicată pasionaţilor de coffee brewing din industrie: Cupa Barista în IT.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

  • Evenimentul care va avea loc sâmbătă, 19 octombrie, la Bucureşti, va găzdui tot în premieră prima ediţie a Cupei Barista în IT, concurs destinat în exclusivitate pasionaţilor de cafea din domeniul tehnologiei
  • Printre companiile de IT care şi-au anunţat participarea se numără Adobe, Keysight şi NXP, alături de liderii pieţei locale a cafelei de specialitate şi de echipamente precum Artisan Coffee Gear, Mabo Coffee Roaster şi Bob Coffee Lab
  • Companiile participante vor putea înscrie echipe de câte patru concurenţi la Cupa Barista în IT, competiţie ce va fi jurizată de trei experţi recunoscuţi din domeniul cafelei de specialitate

Aproximativ 1.500 de participanţi sunt aşteptaţi la Code2Cup, eveniment ce aduce împreună companii din tehnologie care susţin pasiunile angajaţilor şi au o preocupare constantă pentru a le creşte acestora motivaţia şi starea de bine.

Primul festival de cafea organizat în România de TP Blend&more şi ThirdPlace.ro special pentru industria de IT va găzdui ateliere despre cafea şi tehnologie, despre metodele de preparare a cafelei, sesiuni de tasting şi alte activităţi interactive. Înscrierea se face doar de către companiile participante. Printre cei care şi-au anunţat deja participarea la festival se numără Adobe, Keysight şi NXP.

În cadrul festivalului va fi organizată şi Cupa Barista în IT, competiţie în care fiecare companie va putea să-şi înscrie echipe formate din patru persoane. Competiţia va avea trei probe: testarea simţurilor şi a gusturilor în degustarea de cafea, latte art şi, respectiv, prepararea cafelei la Aeropress. Echipele vor fi jurizate de profesionişti în domeniul cafelei de specialitate: Bogdan Georgescu (vicecampion World Coffee Roasting 2019) – Mabo Coffee Roasters, Anca Ionescu (coffee trainer) – Artisan Coffee Gear, şi Alex Niculae (campion World Roasting 2016) – Bob Coffee Lab.

Alexandru Timiş, Fondator TP blend&more, co-organizator al festivalului Code2Cup:

„În ultimii ani am văzut că există foarte mulţi iubitori de cafea şi mai ales de cafea de specialitate în industria IT. De aceea, un festival de cafea de specialitate care are şi componenta de competiţie îşi propune să scoată la iveală creativitatea şi spiritul de comunitate din jurul cafelei”.

Mihaela Dincă, Fondator şi Director Editorial ThirdPlace.ro, co-organizator al festivalului Code2Cup:

„Code2Cup este un eveniment unic în România şi în regiune, un festival plin de energie care îşi propune să stimuleze motivaţia angajaţilor din companiile de IT, fie că vorbim de companii mari sau de start-upuri, şi să consolideze spiritul de echipă şi apartenenţa la o comunitate.

Multe studii din ultima vreme au arătat că acele companii care îşi susţin angajaţii şi le oferă oportunităţi să-şi urmeze pasiunile nu numai că pot atrage mai uşor angajaţi talentaţi, ci menţin productivitatea şi bunăstarea angajaţilor pe termen lung”.

Festivalul a adunat deja o serie de susţinători şi parteneri din segmentul cafelei de specialitate: Artisan Coffee Gear (partener pentru echipamente al evenimentului), liderul pieţei în materie de echipamente pentru cafea de specialitate şi organizator al Slow Coffee Festival; Mabo Coffee Roaster (partener pentru cafea); şi, respectiv, Bob Coffee Lab. Acceleratorul de tehnologie Innovation Labs este community partner al acestei ediţii.

Pe lângă competiţia Cupa Barista în IT, în cadrul festivalului Code2Cup vor fi organizate şi ateliere despre cafea şi tehnologie, sesiuni de tasting, sesiuni de networking, iar participanţii vor avea la dispoziţie standuri de promovare, precum şi staţii de cafea de specialitate, patiserie, prăjituri şi alte produse care merg bine lângă o cafea.

Nu doar cafeaua este nelipsită pentru profesioniştii din industria tech, dar şi tehnologia este unul dintre factorii care au contribuit esenţial la dezvoltarea segmentului de cafea de specialitate, care a înregistrat în ultimii 10-15 ani o creştere semnificativă a cotei de piaţă inclusiv în Europa de Est.

Tehnologii precum microchipuri incluse în echipamentele de preparare din ce în ce mai high-tech, utilizarea dronelor în plantaţii, integrarea tehnologiilor blockchain pe lanţul de aprovizionare, folosirea AI în controlul profilelor de prăjire a boabelor de cafea au transformat industria cafelei, performanţele specialiştilor din cafenele şi preferinţele consumatorilor.

Potrivit standardelor internaţional acceptate ale Specialty Coffee Association şi Coffee Quality Institute, cafeaua de specialitate este definită ca având un scor de calitate a gustului şi aromei de cel puţin 80 pe o scală de la 0 la 100.

Piaţa europeană a cafelei de specialitate este estimată a creşte cu o rată anuală (CAGR) de 13% în perioada 2022-2030, în special graţie segmentului de prăjitorii, cafenele şi retaileri independenţi, ca şi segmentului de consum online pentru cafea preparată la domiciliu de către consumatori pasionaţi.

Despre TP Blend&more

TP Blend&more este un organizator de evenimente specializat în experienţe cu şi despre cafea, ateliere şi teambuildinguri care adună comunităţi şi le oferă oamenilor şi echipelor experienţe memorabile.

Despre Third Place România

ThirdPlace.ro este o platformă media de conţinut premium dedicată leadership-ului şi dinamicii din zona dezvoltării personale şi profesionale, care aduce împreună, prin secţiunea Contributors, vocile unor experţi şi lideri din domeniiel lor. În plus, ThirdPlace.ro furnizează clienţilor analize de trenduri, servicii de comunicare de employer branding şi consultanţă în dinamica mediilor de lucru.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus