COMUNICAT. Dacă până acum părinţii considerau jocurile precum şahul drept educative, lucrurile s-au mai schimbat şi se pare că cei mici preferă titlurile oferite de companiile de dezvoltare de jocuri video.
Adevărul este că acestea sunt mai mult decât o simplă distracţie, fiind recomandate pentru ca cei mici să înveţe lucruri noi pe măsură ce testează, se joacă şi construiesc, toate acestea într-o lume virtuală. Iată ce jocuri ne-au atras nouă atenţia!
Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.
Island Saver
În cadrul acestui joc cei mici vor învăţa atât despre protecţia mediului, cât şi despre cum să rezolvi probleme, inclusiv cu ajutorul gândirii strategice. Jocul video despre care vorbim a fost foarte apreciat atât de cei mici, cât şi de părinţii lor care laudă capacitatea simulării de-ai învăţa pe cei mici concepte despre inginerie, matematică şi tehnologie. Jocul poate fi parcurs doar în modul single player, este gratuit şi aparent este şi foarte distractiv.
Acţiunea jocului se desfăşoară pe o insulă tropicală deosebit de colorată, iar personajul controlat de cel mic trebuie să cureţe insula de gunoaie, să hrănească animalele şi să ude plantele. Aceste acţiuni sunt recompensate prin monede, sistem prin care cei mici încep să aprecieze valoarea acţiunilor lor.
Fondurile disponibile sunt folosite pentru a plăti taxe, gestionarea unui cont bancar şi economisirea fiind de asemenea foarte relevante în desfăşurarea jocului. Aşadar această aventură virtuală acoperă atât concepte precum protecţia mediului, cât şi educaţia financiară, subiect care din păcate lipseşte cu desăvârşire din programa şcolară.
Minecraft
Jocul Minecraft este un adevărat fenomen internaţional, fiind popular atât printre copii, cât şi printre adulţii din lumea întreagă. Pe lângă rezolvarea de probleme, acest titlu se laudă cu activităţi carea ajută la însuşirea gândirii algoritmice şi logice, dar şi aptitudini legate de colaborare, răbdare, creativitate, gândire flexibilă, vedere în spaţiu şi chiar şi concepte de design grafic şi programare.
Acest joc pune la dispoziţia pasionaţilor un întreg univers virtual care asigură învăţarea prin joc. În interiorul acestei simulări cei mici pot crea lumi alcătuite din blocuri 3D, în timp ce explorează şi adună resursele necesare.
Poptropica
Un alt joc video carea tratează rezolvarea de probleme este şi Poptropica. Printre celelalte abilităţi dezvoltate se numără alfabetizarea digitală, creativitatea, logica, gândirea critică, altruismul şi cooperarea.
Binecunoscutul joc online a fost conceput pentru copii între şase şi 15 ani şi le oferă oportunitatea de a explora şi călători prin lumea virtuală a jocului, spaţiu în care pot de asemenea să intre în competiţie şi să comunice liber.
Pentru a începe jocul este necesar să creezi un personaj pe care îl vei plimba în insulele jocului şi cu ajutorul căruia vei explora lumea virtuală. Abilităţile celor mici sunt perfecţionate într-o serie de provocări pe măsură ce aceştia descoperă şi rezolvă misterele unice din cadrul insulelor.
Anumite provocări sunt atât de complicate încât cei mici este posibil să necesite ajutorul jucătorilor mai mari sau chiar din partea părinţilor. Deşi jocul la bază este gratuit, pentru a adopta un animal de companie şi a purta diferite ţinute este necesar un abonament plătit.
Descoperă jocurile menţionate mai sus alături de micuţul tău şi vă veţi putea bucura împreună de o mulţime de aventuri digitale din care cel mic va avea de învăţat.
Ce este secţiunea COMUNICATE:
În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.
Detalii, la [email protected]
Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
Trimite un comentariu