Skip to main content

COMUNICAT. DespreCopii Media Group anunţă lansarea campaniei VotulMeu2024, în parteneriat cu VoteMatch Europe, dedicată alegerilor europarlamentare din acest an

 
COMUNICAT. DespreCopii Media Group anunţă lansarea campaniei VotulMeu2024, în parteneriat cu VoteMatch Europe, dedicată alegerilor europarlamentare din acest an

COMUNICAT. DespreCopii Media Group anunţă lansarea campaniei VotulMeu2024, în parteneriat cu VoteMatch Europe, dedicată alegerilor europarlamentare din acest an. Iniţiativa are ca scop informarea şi responsabilizarea părinţilor din România în procesul electoral, asigurându-se că fiecare vot este bine documentat şi relevant.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

De ce a ales DespreCopii Media Group acest parteneriat cu VoteMatch Europe?

DespreCopii Media Group militează pentru un viitor mai bun al copiilor din România, iar unul dintre criteriile importante în atingerea acestui obiectiv este ca părinţii să facă alegeri politice informate şi responsabile.

În contextul alegerilor europarlamentare, este esenţial ca aceştia să înţeleagă diferenţele de politici între partide şi să voteze în concordanţă cu valorile şi interesele lor ca cetăţeni şi părinţi. Prin această iniţiativă, DespreCopii Media Group promovează implicarea cetăţenilor în procesul electoral şi se asigură de faptul că votul fiecăruia este bine informat şi relevant.

Florin Popescu, General Manager DespreCopii:

"Felicit echipa DespreCopii pentru lansarea acestui proiect independent, susţinut 100% din fonduri proprii, într-un peisaj digital dominat de fake news. Este un proiect civic, gândit la nivel european, şi mă bucur că partidele politice au fost de acord să ne ofere părerile lor.

Un aspect inedit al acestui instrument este faptul că utilizatorii pot vedea şi ce partide din alte ţări europene au puncte comune de vedere cu ei după ce îşi testează preferinţele politice pentru partidele din România.

Această funcţionalitate unică promovează o mai bună înţelegere a peisajului politic european şi încurajează alegerile informate şi responsabile. Le recomand tuturor cetăţenilor români cu drept de vot să meargă la vot, iar părinţilor le spun că e important să aibă în minte că nu votează doar pentru ei, ci şi pentru viitorul copiilor."

DespreCopii Media Group a ales să devină partener al ProDemos, organizaţia care a dezvoltat platforma VoteMatch, datorită credibilităţii şi transparenţei pe care aceasta le oferă.

ProDemos are o reputaţie solidă în dezvoltarea de instrumente educaţionale şi democratice, utilizate de milioane de cetăţeni în timpul alegerilor, contribuind astfel la transparenţa şi responsabilitatea în procesul electoral. Această colaborare subliniază angajamentul DespreCopii Media Group de a sprijini educaţia civică şi de a promova un viitor european prosper şi democratic pentru copiii din România.

Ce este VoteMatch Europe?

VoteMatch Europe este o aplicaţie de asistare a votului (Voting Aid Application - VAA) care le permite utilizatorilor să îşi compare opiniile politice cu partidele din toate ţările UE.

Aplicaţia solicită opinia utilizatorilor pe diverse teme politice şi arată ce partide se potrivesc cel mai bine cu punctele lor de vedere, atât la nivel naţional, cât şi european. Platforma în limba română poate fi accesată aici: https://ro.votematch.eu/.

Aceasta este a treia ediţie a VoteMatch Europe, prima ediţie fiind lansată pentru alegerile europarlamentare din 2014. În România, VoteMatch Europe 2024 este implementat în parteneriat cu DespreCopii Media Group, o voce puternică a parenting-ului în România.

Istoricul VoteMatch EuropeCum funcţionează VoteMatch?

Pentru a utiliza VoteMatch în limba română, persoanele care accesează platforma trebuie să  răspundă la o serie de întrebări (VAA) pe https://ro.votematch.eu/, iar aceste opţiuni personale vor fi comparate cu programul politic al partidelor din România, înscrise la alegerile europarlamentare.

Toate VAA-urile naţionale conţin un set comun de afirmaţii adresate partidelor politice, dintre care cel puţin 15 sunt incluse în fiecare VAA naţional. După obţinerea rezultatelor pentru VAA-ul naţional, utilizatorii pot urma un link către site-ul european VoteMatch şi pot vedea care partide din alte ţări UE se potrivesc cel mai bine cu opiniile lor, clasificate de la cel mai înalt la cel mai scăzut.

De asemenea, utilizatorii pot obţine mai multe informaţii despre partidele şi grupurile cu care acestea sunt afiliate în Parlamentul European.

Acest comunicat de presă marchează începutul unei campanii de informare esenţiale pentru viitorul european al României şi pentru bunăstarea copiilor. Împreună putem asigura un viitor mai bun, prin alegeri informate şi responsabile.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus