COMUNICAT. Alegerea unei centrale termice trebuie făcută cu mare atenţie, mai ales atunci când nu eşti familiar cu specificaţiile tehnice ale produselor sau caracteristicile acestora.
Te poţi ghida, fireşte, după ajutorul pe care îl primeşti de la specialiştii în domeniu, de la producători sau de pe forumuri, însă cum ar fi dacă ai putea calcula singur puterea pe care trebuie să o aibă centrală, raportată la nevoile tale de consum?
Iată câteva metode prin care poţi estima singur puterea necesară a centralei, astfel încât să alegi modelul care ţi se potriveşte.
Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.
Alege puterea centralei folosind o formulă de calcul
Dacă eşti în căutare de centrale si cazane termice, atunci ar trebui să ştii că există o formulă de calcul care te poate ajuta să estimezi puterea pe care ar trebui să o aibă centrala termică.
Practic, în calcul se ia regimul de înălţime al camerei, suprafaţa acesteia şi un coeficient de încălzire, care este raportat la gradul de izolare al locuinţei.
Acest coeficient are valori mai mici sau mai mari, în funcţie de nivelul de izolare, drept pentru care un coeficient de încălzire mare va fi atribuit unei camere care are pierderi de căldură şi nu izolează în mod corect aerul cald, în vreme ce unei camerei bine izolate îi va corespunde un coeficient de încălzire mai mic.
Astfel, relaţia de calcul estimativ va fi: puterea de încălzire a centralei termice = suprafaţa x înălţimea camerei x coeficientul de încălzire.
Estimarea puterii centralei termice în funcţie de suprafaţă
Fără a face calculul anterior, puterea centralei termice se poate estima şi în funcţie de simpla suprafaţă a camerei.
Specificaţiile tehnice ale produselor includ adesea şi detalii despre suprafeţele pe care acestea sunt menite să le încălzească, drept pentru care poţi afla cu uşurinţă că o centrală de 24 kW poate deservi o suprafaţă de până la 100 mp, ori că o centrală de 30 kw poate acoperi o suprafaţă de cca 200 mp.
Estimarea puterii centralei termice în funcţie de tipul acesteia
Fiecare model de centrală termică va aduce beneficii proprii utilizatorilor, deoarece modul de utilizare al combustibilului este diferit.
Astfel, vei putea estima puterea în funcţie de combustibilul folosit pentru încălzire şi de eficienţa sa calorică. Lemnul, spre exemplu, va avea o capacitate mai mică de a încălzi, spre deosebire de centralele termice pe gaz, unde arderea este continuă.
Este de preferat să te orientezi către modelele noi de centrale termice, deoarece acestea au o putere mare de încălzire, iar consumul este foarte mic.
Relaţia dintre puterea centralei şi consumul acesteia
Consumul centralei termice este importante deoarece acesta sugerează eficienţa. În prezent, cele mai apreciate locuinţe sunt cele care sunt şi eficiente din punct de vedere energetic.
Asta înseamnă că o casă călduroasă şi care nu necesită un consum mare de energie pentru a păstra un microclimat potrivit este o locuinţă eficientă, care foloseşte în mod eficient resursele.
Casele eficiente energetic fac parte din clasa A, în vreme ce clasele E, F şi G sugerează anumite probleme la nivelul eficienţei. Astfel, un prim pas pe care îl poţi face în această direcţie este să alegi centrala termică cu o putere suficientă pentru a încălzi locuinţa, fără însă a consuma resurse suplimentare.
Ce este secţiunea COMUNICATE:
În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.
Detalii, la [email protected]
Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
Trimite un comentariu