Skip to main content

COMUNICAT. Games in Schools, programul prin care mii de elevi învaţă cu ajutorul jocurilor video, se extinde în şi mai multe oraşe din România

 
COMUNICAT. Games in Schools, programul prin care mii de elevi învaţă cu ajutorul jocurilor video, se extinde în şi mai multe oraşe din România

COMUNICAT. Programul Games in Schools, în cadrul căruia sute de elevi din toată ţara învaţă istorie, geografie şi multe alte materii cu ajutorul jocurilor video, intră într-o nouă etapă din această toamnă.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România a demarat programul Games in Schools în 2022 cu scopul de a oferi instrumente alternative profesorilor care doresc să facă materiile pe care le predau mai atractive pentru elevii din ciclul gimnazial.

Programul Games in Schools este un proiect RGDA, susţinut de UniCredit Bank. Games in Schools a început în urmă cu doi ani ca un program pilot dedicat profesorilor care utilizează jocurile video ca resurse educaţionale.

În prima etapă a proiectului, începută în toamna anului 2022, RGDA a vizat cu preponderenţă elevii din zona rurală din 20 de şcoli. Elevii din judeţe precum Constanţa, Bihor, Dolj, Suceava, Iaşi, Ilfov, Galaţi, Maramureş şi Braşov au beneficiat de acest program. Manualul european “Games in Schools”, realizat de European School Network şi ISFE (Interactive Software Federation of Europe), a fost tradus în limba română de RGDA şi pus la dispoziţia profesorilor.

În etapa a doua, care se lansează în această toamnă, alte câteva sute de profesori din întreaga ţară vor fi iniţiaţi în acest proiect de către RGDA şi Ministerul Educaţiei, prin Casa Corpului Didactic Bucureşti. Profesorii ce vor trece prin acest program intens de formare vor putea ei înşişi să devină promotori ai acestei metode în şcolile proprii. Scopul este de a creşte numărul copiilor care au acces la aceste resurse educaţionale inovatoare, obiectivul fiind ca în câţiva ani numărul acestora să ajungă la câteva zeci de mii.

RGDA, împreună cu Casa Corpului Didactic, va lansa un curs avizat dedicat profesorilor din toată ţara, oferit prin platforma de eLearning a Casei. Cursul conţine două module: un curs care le oferă toate instrumentele pentru a folosi jocurile video în timpul orelor de curs şi un curs introductiv in dezvoltarea de jocuri video pentru elevii de liceu.

“Jocurile video sunt o pasiune pentru foarte mulţi copii, iar dacă sunt utilizate corespunzător, pot fi şi un mediu prin care copiii înţeleg, explorează sau sedimentează o anumită materie, ajută la dezvoltarea aptitudinilor cognitive, spaţiale şi motorii şi la înţelegerea relaţiilor cauză-efect şi soluţionarea problemelor complexe. Mă bucur că Games in Schools va ajunge la mai mulţi profesori, deschişi să integreze jocurile video în procesul predării materiilor, dar şi la cât mai mulţi copii din România.”, a declarat Andreea Medvedovici Per, director executiv la RGDA.

Dacă în proiectul pilot focusul a avut în vedere trei materii gimnaziale, istorie, engleză şi matematică, din acest an orice profesor poate folosi jocurile video în cadrul materiilor pe care le predă. Profesorii de clasele V-VIII predau materiile folosindu-se de jocuri video specifice pentru a capta atenţia elevilor.

La orele de istorie, profesorii utilizează încă de la început jocuri precum “Valiant Hearts: The Great War”, “Assassin’s Creed Unity” şi “Assassin’s Creed Odyssey” pentru a ilustra perioade istorice importante, “Animal Crossing” la orele de biologie şi geografie, “Just Dance” pentru informatică şi educaţie fizică, “Portal” pentru geometrie şi fizică. Lista jocurilor video conţine zeci de titluri care se pot mula pe specificul majoritătiii materiilor pe care copiii din ciclul gimnazial le învaţă.

“Educaţia este o valoare fundamentală pentru UniCredit Bank, iar susţinerea proiectului Games in Schools reflectă angajamentul nostru de a apropia copiii de educaţie prin intermediul noilor tehnologii, ţinând cont de noua realitate ce ne înconjoară.  Credem că această metodă inovatoare de a învăţa cu ajutorul jocurilor video atât de iubite de copii poate stimula interesul elevilor şi poate transforma învăţarea într-o experienţă plăcută şi eficientă,” a declarat Anca Ungureanu, Head of Identity & Communication la UniCredit Bank.

Conform studiului RGDA din 2022, în Romania aproximativ 8 milioane de români cu vârste cuprinse între 15-64 de ani se joacă jocuri video. Dintre aceştia, femeile se joacă în număr egal cu bărbaţii. Dintre jucătorii pasionaţi (care se joacă, de regulă, de cel puţin câteva ori pe săptămână), vârsta medie este de 27 de ani la bărbaţi şi 32 de ani la femei.

Despre RGDA

Asociaţia Romanian Game Developers Association (RGDA) este o organizaţie non-profit care îşi propune să sprijine şi să promoveze dezvoltatorii de jocuri video din Romania. Ghidată de valori solide, RGDA promovează integritatea, calitatea, schimbul de bune practici, respectul şi ajutorul reciproc ca modalitate de dezvoltare a industriei locale.

Obiectivele asociaţiei sunt acelea de a informa publicul larg asupra industriei, a se asigura că există suficiente surse de training şi educaţie pentru cei care îşi doresc o carieră în domeniu, a crea o comunitate strânsă a dezvoltatorilor şi de a reprezenta industria în faţa instituţiilor statului şi a actorilor internaţionali.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus