COMUNICAT. Romul este o băutură potrivită pentru serile în care vrei să te răsfeţi cu o pauză rafinată, dar şi pentru a-l oferi cadou unei persoane dragi, care cunoaşte mai multe despre băuturile alcoolice de renume.
Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.
Există mai multe tipuri de rom, în funcţie de aromă şi culoare, care sunt influenţate de felul în care este produsă băutura, dar şi de ingredientele principale. Aşadar, iată cum alegi un rom de calitate pentru orice ocazie:
1. Ţine cont de culoare
Cele mai cunoscute tipuri de rom după culoare sunt alb, negru (dark) şi gold. Diferenţele dintre acestea au, în mod special, legătură cu felul în care este pregătit şi distilat romul, dar şi cu ingredientele de bază. Iată mai multe detalii despre rom şi câte tipuri există:
● Romul alb
Este un tip de rom fără arome adăugate şi are la bază sucul fermentat de trestie de zahăr. Datorită purităţii acestuia se foloseşte cel mai des pentru prepararea cocktailurile precum Pina Colada sau Mojito.
● Romul negru sau dark
Romul negru este plin de savoare, arome şi are un gust robust. După procesul de distilare, acest tip de rom este mutat în butoaie de stejar unde începe procesul de maturare. Perioada de maturare poate dura de la 5 la 50 de ani. Un rom negru de calitate se alege şi în funcţie de timpul dedicat maturării în butoaie.
Romul negru se bea sec sau se adaugă la reţetele de mâncare.
● Romul gold
Acest tip de rom se află la mijlocul celor două menţionate anterior. Mai exact, are mai multă aromă decât cel alb, dar nu este la fel de puternic precum cel dark. Procesul de maturare la care este expus în butoaiele de lemn este de aproximativ 2 ani sau 18 luni, iar aroma de bază este mult mai naturală. Gustul de trestie de zahăr şi caramel predomină şi este ideal pentru cocktailuri precum Cuba Libre.
2. Înţelege ceea ce influenţează aroma romului de calitate
Gustul romului de calitate este influenţat de mai mulţi factori, care devin esenţiali pentru alegerea romului după preferinţe. Iată care sunt aceştia:
● Tipul butoaielor
Butoaiele în care este părstrat romul pentru maturare oferă un gust şi miros specific romului. Butoaiele sherry din stejar se folosesc de distilerii precum Brugal, dar butoaiele bourbon sunt la fel de populare. Gustul intens al romului negru este dat de timpul petrecut în butoaie de stejar. Aroma este una puternică şi lemnoasă cu cât este păstrat mai mult timp într-un butoi.
● Climatul şi temperatura
Romul este o băutură Caraibeană tocmai datorită climatului plăcut, cald şi umed, care permite un proces de maturare rapid, faţă de romul scoţian sau cel american. Temperaturile scăzute din anumite părţi ale lumii implică şi pierderea unei cantităţi de rom în timpul procesului de maturare. Unele distilerii pierd chiar 40-45% din rom după o perioadă de aproximativ 10 ani în butoaie.
Când alegi un rom de calitate, nu uita de romul aromat, care poate conţine condimente adăugate, pentru un gust deosebit şi, de ce nu, ieşit din comun. Aromele care se găsesc variază de la vanilie, scorţişoară, cardamom, la ananas şi ghimbir. Aromele botanice sunt recomandate persoanelor care vor să adauge romul în cocktailuri răcoritoare.
Romul de calitate are multe variabile şi trebuie ales în funcţie de ceea ce îl face special, de la perioada de maturare, la aroma de bază. Alege un rom al cărui gust te inspiră şi care te face să apreciezi mai mult procesul prin care este acesta produs!
Ce este secţiunea COMUNICATE:
În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.
Detalii, la [email protected]
Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro