Skip to main content

Romania TV a pus „ştampila” pe candidaţii la preşedinţie. Îi laudă făţiş pe Marcel Ciolacu şi George Simion, „candidaţii românilor”. Geoană şi Lasconi sunt „candidaţii lui Soros şi ai lui Coldea”

 
Romania TV a pus „ştampila” pe candidaţii la preşedinţie. Îi laudă făţiş pe Marcel Ciolacu şi George Simion, „candidaţii românilor”. Geoană şi Lasconi sunt „candidaţii lui Soros şi ai lui Coldea”

Unii sunt răi, alţii buni, cam aşa se poate traduce simplist modul în care televiziunea de ştiri Romania TV, fondată de omul de afaceri Sebastian Ghiţă, îi vede pe candidaţi. O mostră de material ca o campanie electorală, cu afirmaţii grave pe burtieră.

Publicitate

Postul a difuzat sâmbătă seara (pe 8 septembrie) un amplu material despre candidaţii la preşedinţie, un „documentar-anchetă”, în care unii candidaţi au fost înfieraţi (cu burtiere care vorbeau de bani din droguri pentru unii candidaţi), iar alţii...mângâiaţi. Lăudaţi bine chiar. Au fost luaţi în vizor Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Elena Lasconi, Marcel Ciolacu şi George Simion.

„Cine sunt candidaţii străinilor şi cine ai românilor”, a anunţat Ioan Korpos, în emisiunea difuzată în prime-time, sâmbătă seara. Aceasta a fost "justificarea". "Trebuie să ştim asta, cine sunt ai românilor", a încercat Korpoş o explicaţie după materia, în care au fost "mitraliaţi" Lasconi, Geoană, Ciucă şi Şoşoacă şi au fost ridicaţi în slăvi, ca variante numai bune de ales, George Simion şi Marcel Ciolacu.

Elena Lasconi, care va candida din partea USR, şi Mircea Goană, care nu şi-a anunţat oficial candidatura, au fost prezentanţi drept „oameni ai lui Soros şi Coldea”. Ori Romania TV îi învaţă de ani de zile deja pe români că george Soros este rău, iar oricine primeşte ştampila de „sorosist” devine „personaj negativ”.

Lasconi a fost prezentată ca o "Firea, dar mai rea" (chiar seamănă cele două fizic, în viziunea RTV, după cum spunea comentariul), iar Ciolacu şi Simion sunt "singurii candidaţi ai românilor." La Simon era pe fundal muzică populară şi imagini cu el şi familia, iar la Ciolacu se auzea "Aşa-i românul".

De pe ecran nu au lipsit burtiere precum:

"Banii din droguri prin coldea la candidaţii de la Cotroceni"

"Geoană şi Lasconi, candidaţii lui Soroş şi ai lui Coldea"

Iată cum au fost prezentaţi principalii candidaţi la preşedinţie: 

Nicolae Ciucă, candidat al Pentagonului

„Generalul Nicolae Ciucă a umplut ţara cu panouri electorale în care s-a autointitulat un ostaş în slujba ţării, dar a uitat să specifice despre ce ţară este vorba.

Şcolit la Colegiul de Război al SUA şi întors din teatrul de operaţiuni din Afganistan cu un titlu de erou pe care unii îl contestă, omul americanilor şi al Pentagonului râvneşte astăzi la fotoliul din dealul Cotrocenilor”, a anunţat postul într-un material în care a amestecat frânturi de imagini cu Nicolae Ciucă, cu imagini din filme, dar şi dintr-un clip Deep Fake, care a circulat pe internet.  

Mircea Geoană, „Fiu de general comunist”

Romania TV continuă în acelaşi „documentar anchetă” cu Mircea Geoană, prezentat drept „Fiu de general comunist, şcoli la Moscova, ginere al unui fost ofiţer din Direcţia Securităţii Capitalei, propulsat de străini în 2019 în funcţia de adjunct al secretarului general al NATO, Mircea Geoană candidează din nou la preşedinţia României, mizând pe memoria scurtă a românilor”.

„Secretul numirii lui Geoană la NATO, de unde a demisionat recent, constă în relaţiile sale speciale pe care le-a avut dintotdeauna cu „sorosiştii” din administraţia de la Washington.”

Postul Romania TV duce, de luni de zile, o adevărată campanie împotriva lui Mircea Geaonă. Postul a fost amendat recent de CNA. „Avem de-a face explicit cu o campanie de denigrare a unui personaj politic”, a spus Mircea Toma, membru CNA, cel care a propus amendarea televiziunii. 

Elena Lasconi „miroase a parfum de Coldea and Dumbravă şi pariază pe ea Alexander Soros”

Nici Elena Lasconi, candidata USR la preşedinţie, n-a scăpat de atacurile Romania TV, care a numit-o „Kamala de Câmpulung Muscel” sau „un fel de Firea, dar mai rea ”

„Pozează în tradiţionalist-creştin-ortodoxă, dar declară că în user e loc pentru toate minorităţile sexuale. Merge cu ie şi năframă pe la mănăstiri, mănâncă sarmale, ia bătrânii în braţe, apoi se duce la UNTOLD.

Aduce menestreli în primărie ca să-i cânte ode, miroase a parfum de Coldea and Dumbravă şi pariază pe ea Alexander Soros. Candidata USR Elena Valerica Lasconi, această Kamala de Câmpulung Muscel, un fel de Firea, dar mai rea, a fost scoasă din joben de către generalul Florian Coldea, care îşi face planuri măreţe cu ea, având ambiţii mult mai mari decât avea cu Firea”, spune vocea postului.

„Ori de câte ori deschide guriţa în ultima vreme, mimoza primăriţă blondă Lenuţa plânge cu mucişori pe piept că tot soiul de mizerii se vor spune, ca să nu fie lăsată să ajungă în scaunului Iohannis”,  a continuat postul.  

Diana Şoşoacă, „omul lui Putin”

Despre Diana Şoşoacă, candidată din patea SOS, Romania TV spune că „îşi asumă fără rezerve eticheta de om al ruşilor, din moment ce onorează cu conştiinciozitate toate invitaţiile Ambasadei Rusiei la Bucureşti şi chiar se mândreşte în mediul online cu vizitele sale în Şoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff.”

George Simion „a demonstrat că ţine cu românii”

La candidatul AUR, George Simion, Romania TV schimbă registrul. Postul pune muzică populară. Pe ecran apare burtiera „Marcel Ciolacu şi George Simion, candidaţii românilor”. Geogre Simion apare alături de soţie şi alături de bebeluşul nou-născut. 

„Dacă până acum a trebui să ne alegem preşedintele dintre oamenii americanilor şi oamenii ruşilor, a venit vremea ca anul acesta să alegem între doi oameni ai românilor.

Prin câteva gesturi pe care le-a făcut, cum ar fi nunta lui şi botezul fiului, liderul AUR, George Simion a demonstrat că ţine cu românii, respectă tradiţiile strămoşeşti şi luptă pentru o anumită dreptate socială a omului de rând”, ne spune vocea din off. 

Montajul „documentarului ancghetă” continuă cu fragmente de clipuri postate de George Simion când merge să filmele locuinţele unor politicieni precum Alexandru Muraru, de la PNL, sau Alexandru Rafila, Ministrul Sănătăţii. 

Marcel Ciolacu, „un alt om al românilor”

Prezentarea lui Marcel Ciolacu vine tot pe muzică populară „Aşa-i Românul” de Nicolae Furdui Iancu. Piesa este însoţită de imagini cu Marcel Ciolacu stând la coadă la covrigi, cu Marcel Ciolacu dând mâna cu copii, cu Marcel Ciolacu ţinând în braţe un copil sau ţinând mâna la inimă. Colagul arăta ca un veritabil clip de campanie electorală.  

„Premier al României şi lider al PSD. Marcel Ciolacu este un alt om al românilor care îşi doreşte să le fie preşedinte. Fiu al unui pilot militar din Buzău, Marcel Ciolacu a moştenit disciplina de militar de carieră şi respectul pentru uniformă de la tatăl său, iar de la mama sa a moştenit păstrarea tradiţiilor şi a credinţei strămoşeşti”, ne spune postul. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus