Skip to main content

VIDEO. Elena Lasconi, acum noua şefă USR: La începuturile în Pro TV am fost "botezată" de Lucian Mîndruţă. Care era primul "nume de scenă" al fostei jurnaliste

 
VIDEO. Elena Lasconi, acum noua şefă USR: La începuturile în Pro TV am fost "botezată" de Lucian Mîndruţă. Care era primul "nume de scenă" al fostei jurnaliste

VIDEO. Elena Lasconi, acum noul preşedinte al USR, şi-a început cariera în presă la începutul anilor 90, însă cu un alt "nume de scenă". Pentru "Elena Lasconi" e responsabil Lucian Mîndruţă, dar şi Andreea Esca.

Publicitate

Fosta jurnalistă, acum primar la Câmpulung, preşedinte al USR şi posibil candidat la preşedinţie a povestit totul într-un interviu acordat Paginademedia.ro în urmă cu cinci ani, când a lăsat Pro TV pentru a intra în administraţie.

"Pe mine mă cheamă Lasconi Elena Valerica, iar Valerica e de la tata. În copilărie, în şcoală şi în primii ani la Pro TV Deva toată lumea mă striga Vali. Eu semnam ştiri cu numele Vali Lasconi, când facem teren în Valea Jiului. Deschideam jurnalul pe postul naţional cu subiecte de acolo", povestea Elena Lasconi.

Elena Lasconi continuă:

Îmi aduc aminte că nu se făcuse un an de când se deschisese Pro TV-ul şi am venit şi eu la Bucureşti să văd cum e redacţia.

Îmi amintesc că se terminase jurnalul de la 19:00, iar Lucian Mîndruţă şi Andreea Esca erau pe scaun şi povesteau cu mine. Erau foarte prietenoşi şi se uitau la mine cu admiraţie pentru că dădeam nişte ştiri cu greutate despre minerii din Valea Jiului.

Atunci, Mîndruţă mi-a spus că „Vali Lasconi” poate fi confundat cu nume de băiat şi avea dreptate. M-a întrebat dacă mă mai cheamă şi altfel şi i-am zis că primul meu nume e Elena. Şi când a auzit mi-a zis „Tu de astăzi eşti Elena Lasconi”, iar după acel episod le-am zis că ei sunt naşii mei", a mai spus Elena Lasconi.

Vezi toată povestea Elenei Lasconi, aici: Cum a ajuns la Pro TV, cum i se spunea "Esca noastră" la Deva, dar şi cum a fost la primul live, cu ea de pe teren şi Andreea Esca în studio.

VIDEO. Elena Lasconi: cum a fost "botezată" de Lucian Mîndruţă

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus