PROIECT Special. Când m-am apucat, ce ştiam despre bere era că e ...amară. Atât! spune acum, zâmbind, Virgil Dumitraşcu. Este primul somelier de bere din România şi s-a apucat de meserie acum peste zece ani.
A fost o perioadă singurul somelier de bere, dar între timp breasla a început să se dezvolte.
L-am întâlnit pe Virgil Dumitraşcu la Târgul de Bere Auchan şi ne-a spus povestea lui.
A lucrat toată viaţa în domeniul Horeca, dar a pornit “de jos.” Acum somelier de Bere, Virgil Dumitraşcu a început ca ospătar, iar în materie de degustări vinul a fost înaintea berii.
Până acum zece ani, spune, nu bea mai mult de şase sticle de bere …pe an. A simţit o nişă cu potenţial şi urmat cursuri de specialitate la Academia de Bere din Londra.
La examen a degustat peste 80 de beri din cele mai diverse. În patru ore!
Berea e doar …amară?
Surprinzător, ne povesteşte Virgil Dumitraşcu, într-o bere pot fi peste 800 de arome olfactive diferite! Peste 800!
“Este un univers fantastic”, spune somelierul.
Cea mai exotică bere degustată?
O bere cu apă din gheţar, răspunde somelierul. O bere exotică, cu un preţ pe măsură: 800 de dolari sticla!
Un material Paginademedia.ro pentru Auchan.
Târgul de Bere Auchan este deschis până pe 20 iulie. Alegeţi din peste 300 de sortimente de bere din toată lumea, dintre care în jur de 55 de beri artizanale româneşti.
Vezi o galerie foto cu oferta Târgului de Bere, aici
VIDEO. Povestea primului somelier de bere din România
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
romanii sunt investivi, o sa inventeze si somelierul de visinate si lichioruri...