Skip to main content

A murit comentatorul sportiv Dan Voicilă. A fost vocea RRA la Mondialul din 1994 şi la finala Steaua - Barcelona din 1986

 
Foto: Petrolul Ploiesti Facebook
Foto: Petrolul Ploiesti Facebook

Dan Voicilă, unul dintre cei mai mari comentatori sportivi din România, a murit la 85 de ani. Anunţul a fost făcut astăzi de Radio România Actualităţi, postul pentru care a comentat sute de evenimente importante din sportul românesc, scrie Golazo.

Publicitate

Dan Voicilă a fost la microfon în finala Steaua - Barcelorna, din finala Cupei Campionilor din 1986, câştigată de Steaua.

Născut pe 7 aprilie 1939, la Bucureşti, Dan Voicilă şi-a început cariera în presă în 1968, la Radio România Actualităţi. Mai întâi din postura de crainic-reporter, apoi publicist-comentator.

Nu s-a limitat doar la radio, publicând articole în Gazeta Sporturilor şi revista Fotbal.

„Un om deosebit, un adevărat profesionist al radioului. O voce caldă şi totodată impunătoare, un om care îşi găsea întotdeauna timp să stea de vorbă cu tine. Cu tolba plină de poveşti cu tâlc, cu sfaturi utile şi de multe ori cu câte o glumă care îţi mergea la suflet.

Acesta a fost Dan Voicilă, seniorul transmisiunilor sportive, colegul nostru de redacţie, care s-a alăturat bunilor săi prieteni, alături de care povestea în birourile Redacţiei Sport de la etajul 4, Paul Grigoriu, Florian «Moţu» Pittiş, Ion Ghiţulescu sau Octavian Vintilă”, notează Radio România Actualităţi.

Dan Voicilă a comentat pentru publicul român, la microfonul RRA, Jocurile Olimpice de la Barcelona (1992) şi Sydney (2000), turneul de vis al României la Campionatul Mondial din 1994 şi Euro 1996.

S-a aflat la microfonul RRA şi la marea finală de la Sevilla, din 1986, câştigată de Steaua în faţa Barcelonei, scor 0-0 şi 2-0 la penalty-uri.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus