Skip to main content

Adrian Cioroianu, inculpat în dosarul în care a dezvăluit subiectul unei investigaţii a jurnalistei Emilia Şercan

 
Adrian Cioroianu, inculpat în dosarul în care a dezvăluit subiectul unei investigaţii a jurnalistei Emilia Şercan

Directorul Bibliotecii Naţionale a României, Adrian Cioroianu, a fost pus oficial sub acuzare în dosarul deschis pentru divulgare de informaţii secrete sau nedestinate publicităţii, după ce a divulgat subiectul unei investigaţii pe care o documenta Emilia Şercan la Biblioteca Naţională. 

Publicitate

Anunţul a fost făcut chiar de jurnalista Emilia Şercan pe pagina sa de Facebook. 

„Parchetul Tribunalului Bucureşti i-a comunicat azi, oficial, calitatea de inculpat lui Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naţionale, în dosarul deschis pentru divulgare de informaţii secrete sau nedestinate publicităţii, după ce în februarie a divulgat pe Facebook faptul că am cerut verificarea tezei de doctorat a lui Mircea Geoană”, a scris Emilia Şercan.

„Până astăzi, Adrian Cioroianu a avut calitatea de suspect în acest dosar. Schimbarea de încadrare juridică indică finalizarea cercetării penale şi o potenţială trimitere în judecată.
Nu ştiu cum se va finaliza acest dosar – dacă directorul instituţiei va fi trimis în judecată sau nu –, pentru că încrederea mea în organele de urmărire penală (poliţişti sau procurori) este foarte scăzută, având în vedere experienţele avute până acum”, a mai adăugat jurnalista de investigaţie.

Fostul ministru de Externe a divulgat în februarie, printr-o postare pe Facebook, subiectul de investigaţie la care lucra jurnalista Emilia Şercan, după ce aceasta a reclamat că în sălile Bibliotecii Naţionale cititorii sunt nevoiţi să stea cu gecile pe ei, la temperaturi de 16,6 grade.

„Emilia Sercan caută mai nou plagiat la Mircea Geoană şi, în treacăt, mai ia şi temperatura prin spaţiile deschise ale Bibliotecii Naţionale..”, a scris Cioroianu în postarea sa pe Facebook, la momentul respectiv.

Reaţia directorului Bibliotecii Naţionale a atras reacţii din partea ONG-urilor care au cerut demiterea lui Cioroianu.

Invitată la un interviu la Paginademedia.ro, Emilia Şercan a declarat că „ce face Adrian Cioroianu este că pune o ţintă pe mine, îmi vulnerabilizează munca, mă vulnerabilizează pe mine ca persoană”. 

Emilia Şercan, noi ameninţări cu moartea după dezvăluirile despre Geoană

În contextul anunţului despre Adrian Cioroianu, Emilia Şercan a mai dezvăluit că după ce a făcut dezvăluiri privind teza de doctorat a lui Mircea Geoană, candidat la preşedinţie, jurnalista a primit din nou ameninţări cu moartea.  

„La sfârşitul lunii august, după ce Comisia de Etică a ASE a dat acel mizerabil verdict de neplagiat, am primit o nouă ameninţare cu moartea, care are legătură exact cu dezvăluirile mele despre teza lui Geoană.

Dosarul a ajuns tot la Parchetul Tribunalului Bucureşti, la acelaşi procuror din cazul „Cioroianu”. Şi, uite aşa, m-am întors de unde am plecat: la nesfârşita oboseală de a-ţi face meseria fără grija că cineva va încerca cumva să te blocheze sau să te oprească”, a povestit jurnalista. 

Citeşte şi: Interviu Exclusiv. Emilia Şercan, în Studioul Paginademedia: "Ce face Adrian Cioroianu este să pună o ţintă pe mine". Ce trebuie să facă? "Demisia" (VIDEO)

Citeşte şi: FĂRĂ PRECEDENT. Adrian Cioroianu, şeful Bibliotecii Naţionale, aflat în conflict cu Emilia Şercan, a făcut public subiectul unei investigaţii a jurnalistei. Şercan: „o mârşăvie inimaginabilă”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus