Skip to main content

HotNews: Adrian Cioroianu, declarat suspect de procurori în dosarul plângerii făcute de Emilia Şercan privind divulgarea subiectului investigaţiei jurnalistei

 
HotNews: Adrian Cioroianu, declarat suspect de procurori în dosarul plângerii făcute de Emilia Şercan privind divulgarea subiectului investigaţiei jurnalistei

Directorul Bibliotecii Naţionale a României, Adrian Cioroianu, este suspect în dosarul plângerii făcute de Emilia Şercan privind divulgarea subiectului investigaţiei pentru care jurnalista ceruse în februarie, la BNaR, să consulte teza de doctorat a lui Mircea Geoană, au transmis surse judiciare pentru HotNews.ro.

Publicitate

Adrian Cioroianu a fost chemat marţi la Parchetul Tribunalului Bucureşti pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea de suspect pentru divulgarea de date care sunt secrete sau nedestinate publicităţii (art. 304 Cod Penal).

Acesta urmează să fie audiat pe 23 iulie, săptămâna viitoare, conform surselor citate.

Contactat de HotNews.ro, Adrian Cioroianu a spus că nu doreşte să comenteze subiectul.

Fostul ministru de Externe a divulgat în februarie, printr-o postare pe Facebook, subiectul de investigaţie la care lucra jurnalista Emilia Şercan, după ce aceasta a reclamat că în sălile Bibliotecii Naţionale cititorii sunt nevoiţi să stea cu gecile pe ei, la temperaturi de 16,6 grade.

„Emilia Sercan caută mai nou plagiat la Mircea Geoană şi, în treacăt, mai ia şi temperatura prin spaţiile deschise ale Bibliotecii Naţionale..”, a scris Cioroianu în postarea sa pe Facebook, la momentul respectiv.

Reaţia lui Cioroianu a atras reacţii din partea ONG-urilor care au cerut demiterea lui Cioroianu

Invitată la un interviu la Paginademedia.ro, Emilia Şercan a declarat că „ce face Adrian Cioroianu este că pune o ţintă pe mine, îmi vulnerabilizează munca, mă vulnerabilizează pe mine ca persoană”. 

Citeşte şi: Interviu Exclusiv. Emilia Şercan, în Studioul Paginademedia: "Ce face Adrian Cioroianu este să pună o ţintă pe mine". Ce trebuie să facă? "Demisia" (VIDEO)

Citeşte şi: FĂRĂ PRECEDENT. Adrian Cioroianu, şeful Bibliotecii Naţionale, aflat în conflict cu Emilia Şercan, a făcut public subiectul unei investigaţii a jurnalistei. Şercan: „o mârşăvie inimaginabilă”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus