Skip to main content

Compania EX MEDIA, noua denumire a MEDIAFAX SA, îşi va cere falimentul

 
Compania EX MEDIA, noua denumire a MEDIAFAX SA, îşi va cere falimentul

Compania EX MEDIA, fosta Mediafax SA, care deţine agenţia de presă Mediafax, urmează să-şi ceară falimentul, scrie Profit.ro

Publicitate

Cererea va fi înaintată de Adrian Sârbu, în calitate de reprezentant permanent al firmei care este administrator unic, relevă datele analizate de Profit.ro.

În acest sens, Adrian Sârbu a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor EX MEDIA (fosta Mediafax SA) pentru aprobarea introducerii cererii de deschidere a procedurii simplificate de faliment la Tribunalul Bucureşti, împreună cu declaraţia privind intenţia de intrare în procedură simplificată de faliment.

Ca lichidator judiciar este propusă firma Financial Operational Restructuring, arată sursa citată.

Agenţia de presă a avut anul trecut afaceri de 4,8 milioane de lei şi un profit net de 3,7 milioane de lei.

EX Media (fostul Mediafax SA), companie care deţine agenţia de presă Mediafax, este distinctă de Mediafax Group, societate care deţine titlurile ZF şi Business Magazin.

Mediafax Group, care în trecut opera inclusiv titlurile Gandul, Apropo, The One sau ProSport, este şi ea în insolvenţă din anul 2014. 

În anul 2022, omul de afaceri Dan Şucu, proprietarul Mobexpert şi investitor la Rapid, a cumpărat una dintre creanţele Mediafax Group, devenind astfel şi investitor în presă. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus