Skip to main content

FOTO. „Ultimul samurai”, „Frumuseţea diavolului”. Presa franceză, omagiu după moartea actorului Alain Delon

 
FOTO. „Ultimul samurai”, „Frumuseţea diavolului”. Presa franceză, omagiu după moartea actorului Alain Delon

Cinematografia franceză pierde una dintre cele mai mari legende. Actorul Alain Delon s-a stins din viaţă duminică, 18 august, la vârsta de 88 de ani. „Moartea sa a fost ca un cutremur care a lovit lumea întreagă”, scrie LeFigaro. Presa franceză, dar şi cea din restul lumii, au adus omagii marelui actor. 

Publicitate

„Ultimul samurai” titrează Le Parisien, care are 17 pagini dedicate marelui actor. Şi Le  Figaro a ales acelaşi titlu, „Ultimul samurai”, şi vorbeşte în editorialul său despre un actor „unic”: „ultimul uriaş al cinematografiei franceze s-a stins după un lung amurg: cel al zeilor”. 

„Frumuseţea diavolului” este titlul ales de publicaţia L'Humanité, în timp ce ziarul Ouest-France salută memoria unui „monstru sacru”.  

FOTO. Presa franceză, omagiu pentru Alain Delon. 

 

Alain Delon a murit în locuinţa sa din Douchy, după cum au anunţat cei trei copii ai săi. „Alain Fabien, Anouchka şi Anthony, împreună cu (câinele său) Loubo, sunt profund întristaţi să anunţe moartea tatălui lor. El s-a stins din viaţă în linişte în casa sa din Douchy, înconjurat de cei trei copii ai săi şi de familia sa. Familia sa vă roagă să îi respectaţi intimitatea în această perioadă de doliu extrem de dureroasă”

Legendarul star a suferit în 2019 un accident vascular cerebral şi suferea de limfom (cancer al sistemului limfatic), scrie HotNews. El fusese plasat sub protecţie judiciară din ianuarie, cu numirea unui reprezentant desemnat de tribunal „pentru îngrijirea sa medicală”. De mai multe luni, familia lui Alain Delon se afla în conflict în ceea ce priveşte starea de sănătate şi ultimele dorinţe ale acestuia. Anthony, fiul cel mare al actorului, a acuzat-o pe sora sa, Anouchka, că i-a ascuns starea de sănătate precară a tatălui lor.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus