Skip to main content

Jurnalista Alina Alexoi de la TVR, suspendată de Federaţia Română de Gimnastică de la „toate acţiunile şi activităţile”, după a jignit-o pe gimnasta Ana Maria Bărbosu

 
Jurnalista Alina Alexoi de la TVR, suspendată de Federaţia Română de Gimnastică de la „toate acţiunile şi activităţile”, după a jignit-o pe gimnasta Ana Maria Bărbosu

Jurnalista TVR Alina Alexoi, comentator sportiv şi detaşată în echipa de comunicare a Comitetului Olimpic Sporti Român, a fost suspendată la a mai comenta în competiţiile naţionale şi internaţionale de gimnastică după ce a jignit-o pe gimnasta Ana Maria Bărbosu, toamna trecută. Decizia a fost comunicată de Federaţia Română de Gimnastică Televiziunii Române, dar a fost făcută publică şi pe pagina de Facebook a instituţiei. 

Publicitate

„Federaţia Română de Gimnastică vă aduce la cunoştinţă deciziile Federaţiei Internaţionale de Gimnastică (FIG) şi  European Gymnastics (EG) de a o suspenda pe jurnalista Alexoi Alina din toate acţiunile FIG si EG, bazate pe rezultatele anchetei şi propunerile înaintate de către Gymnastics Ethic Foundation (GEF). 

Ca urmare, în calitate de membru afiliat, Federaţia Română de Gimnastică anunţă suspendarea doamnei Alexoi Alina din toate acţiunile şi activităţile FRG organizate în relaţie cu toţi membrii noştri afiliaţi. Această suspendare va rămâne activă până la primirea unor noi rezoluţii din partea Federaţiei Internaţionale de Gimnastică- FIG & European Gymnastics- EG”, arată mesajul Federaţiei Române de Gimnastică. 

„Deciza FRG este aplicabilă tuturor structurilor afiliate si in toate actiunile acestora, în conformitate cu prevederile statutare şi intra în vigoare începând cu data prezentei comunicări”, mai arată comunicarea Federaţiei Române de Gimastică, trimisă TVR pe data de 17 octombrie. 

În replică, Alina Alexoi a declarat publicaţiei Golazo.ro că „nu a existat încă nicio anchetă. Ca să existe o decizie, trebuie să existe şi o anchetă. Atât pot să vă spun.”

Cazul a fost relatat pe larg de publicaţia Golazo.ro, încă de la începutul lunii septembrie. Publicaţia a relatat că Alinei Alexoi i s-a interzis să comenteze inclusiv Jocurile Olimpice 2024. 

Totul a pornit de la Mondialele din Belgia de o intervenţie a fostei mari gimnaste Cătălina Ponor.

„Cătălina era acolo ca reprezentant al Comisiei sportivilor din cadrul FIG, deci fără funcţie oficială în delegaţia României.

După un antrenament a coborât din tribună şi i-a spus Anei Maria Bărbosu: «Dacă nu înveţi să-ţi întinzi picioarele, o să-ţi declaseze săritura. N-ai învăţat asta până acum?». Tonul a fost răstit, răutăcios şi părea că nu vrea să o ajute pe Ana, ci să-i transmită ce slabă e”, a relatat site-ul de sport Golazo, care citează surse apropiate întâmplării. .

Relatarea continuă: „Agresivitatea Cătălinei a fost observată şi de alţii, iar antrenorul lotului, Patrick Kiens s-a simţit ofensat de intervenţia ei. Aşa că a reclamat incidentul la Donatella Sacchi, supervizorul antrenamentului.

«Nu e regulamentar să fie în arenă şi nici să dea indicaţii sportivelor». Iar Sacchi i-a transmis Cătălinei că, aşa cum spune regulamentul, nu are voie să facă aceste lucruri. Ponor s-a plâns apoi Alinei Alexoi. Aşa s-a pornit avalanşa”.

Alina Alexoi era şi ea prezentă la competiţie, fiind reporterul specialist pe gimnastică al redacţiei TVR de mulţi ani.

Sursele Golazo.ro povestesc: „Crezând că Ana a fost cea care s-a dus să se plângă de Cătălina, Alina a tot început să spună lucruri urâte despre ea.

La un moment dat, în zona mixtă, Ana Maria Bărbosu a evitat să meargă pentru a-i da un interviu, bănuind că va fi întâmpinată cu ostilitate de angajata COSR.

Alexoi s-a enervat şi a zis acolo, în zona mixtă, de faţă cu toţi jurnaliştii: «Aia, Bărbosu, e un jeg de om!». Există şi declaraţii scrise şi semnate în acest sens”.

 
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus