Skip to main content

Jurnalista Alina Manolache trece la Euronews. Schimbări în grila postului: Daniel Coman, mutat de la matinal. Ce va face? Cine e în loc?

 
Jurnalista Alina Manolache trece la Euronews. Schimbări în grila postului: Daniel Coman, mutat de la matinal. Ce va face? Cine e în loc?

Nume noi şi schimbări de grilă la Euronews. Jurnalista Alina Manolche, cu experienţă la televiziuni precum Realitatea, Antena 3 şi Digi 24, intră în echipa postului.

Publicitate

Manolache vine la Euronews într-o perioadă în care şi grila postului trece prin câteva schimbări de toamnă:

- Daniel Coman este schimbat de la Matinal şi înlocuit cu o prezentatoare (se va ocupa de alte proiecte la postul TV,)

- Irina Gologan a decis să plece (după cum paginademedia.ro a scris aici)

- Vitalie Cojocari mai preia un interval orar, iar un reporter a trecut la prezentare, după amiaza.

Detalii, în continuare:

Alina Manolache, reporter la Euronews

Alina Manolache vine la Euronews după un an şi jumătate la Europa Liberă, unde a fost senior editor, apoi senior corespondent. Ea va fi reporter la postul TV.

  • Jurnalista are 20 de ani de experienţă în media. Alina Manolache a intrat în presă în 2003, la B1 TV, iar doi ani mai târziu a trecut la Realitatea TV, unde a acoperit subiecte sociale şi politice.
  • În anul 2010 s-a alăturat echipei de jurnalişti de la emisiunea „În Premieră”, de la Antena 3. După doi ani, a plecat la Digi 24.
  • Mai exact, din 2012 şi până în 2020, a lucrat la Digi24, ca reporter în domeniul politic şi, apoi, realizator al emisiunilor „Studio Politic”, „24/7” şi „Cap Limpede”.
  • De asemenea, jurnalista a mai făcut parte şi din echipa publicaţiei Libertatea, după care a realizat emisiunea „Talk News”, la Profit News şi Prima News.
  • Din februarie 2024, a fost senior corespondent la Europa Liberă, după ce timp de un an a fost senior editor.

Schimbări în grilă. Matinal fără Daniel Coman, dar cu o nouă prezentatoare

Octombrie vine cu modificări în grila de programe Euronews, începând chiar de la programul matinal. Cum arată grila nouă?

- 7.00-10.00. Matinalul (adică intervalul orar 7.00-10.00) era prezentat de Daniel Coman şi de Radu Hângănuţ. În noua formulă rămâne Radu Hângănuţ, iar în locul lui Daniel Coman prezintă Sonia Teodoriu (jurnalistă din cadrul staţiei)

- Ce va face Daniel Coman? Emisiunea Bani de luat (miercurea, de la 15.00 la 15.30) şi, prin rotaţie cu Gabriel Bălaşu, producţiile Economia.EU (vinerea, de la 15.00 la 15.30) şi seriile de interviuri România.EU.

- 10.00 - 13.00. Intervalul a fost preluat de un reporter de teren. Jurnalista Monica Mihai (reporter cu expertiză pe politică internă şi externă) se va ocupa de acest tronson.

- 16.00 - 17.00. Ca şi până în prezent, este Euronews Acum, magazin politic prezentat de Claudiu Popa.

- 18.00 - 21.00. Segmentul va fi prezentat de Andreea Gurban (în veche formulă era mai devreme, pe intervalul de Acces). Pe o parte din acest interval (până la 20.00, era înainte Irina Gologan)

- Miruna Mihailovici (care era seara, după ora 20.00) a trecut pe proiecte speciale (interviuri Euronews, de exemplu)

- 21.00 - 24.00. Vitalie Cojocari mai primeşte o oră. Până acum, el prezenta intervalul de talk-show Vocile care contează (de la ora 21.00). În noua formulă Cojocari va prezenta si jurnalul de sinteză de la ora 23.00 - Bună seara, România.

Jurnalista Irina Gologan a demisionat de la Euronews România: „Vreau să mă axez pe proiectele personale”

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus