Skip to main content

O fostă concurentă Vocea României o va interpreta pe Maria Tănase în noul sezon Marcel Iureş prezintă Enigmele României: „Am vizionat de nenumărate ori puţinele filmări rămase cu ea pentru a-i studia gesturile, postura”

 
O fostă concurentă Vocea României o va interpreta pe Maria Tănase în noul sezon Marcel Iureş prezintă Enigmele României: „Am vizionat de nenumărate ori puţinele filmări rămase cu ea pentru a-i studia gesturile, postura”

INTERVIU. „Ca actriţă şi muzician, trăiesc un vis împlinit. Un rol atât de frumos şi complex nu vine de multe ori într-o viaţă, iar asta mă onorează”, spune Alma Boiangiu, cea care o va interpreta pe regretata interpretă de muzică populară Maria Tănase, în noul sezon al serialului documentar „Marcel Iureş prezintă Enigmele României”.

Publicitate

History Channel aduce sezonul doi al producţiei documentare prezentată de actorul Marcel Iureş. Premiera noului sezon va avea loc marţi, 22 octombrie, de la ora 21.00.

În noul calup de trei episoade a câte 30 de minute fiecare, Marcel Iureş (73 de ani) cercetează o nouă serie de mistere şi enigme din istoria ţării noastre.

Alma Boiangiu va putea fi văzută în cel de-al treilea episod care va fi difuzat pe 5 noiembrie la History Channel. Ultimul episod al sezonului doi are în centru iubirea interzisă a cântăreţei Maria Tănase.

Alma Boiangiu a participat la Vocea României în 2018 şi a ajuns până în finala sezonului cu numărul opt.

De asemenea, Alma va putea fi urmărită în filmul Cravata galbenă (The Yellow Tie), o producţie despre viaţa maestrului Sergiu Celibidache. În film, solista va juca rolul unei violoniste extraordinare - Ida Haendel.

Întrebată despre cum s-a pregătit pentru acest rol, Alma a răspuns: „E aproape o muncă de detectiv să construieşti profilul unei persoane care a existat în carne şi oase, din piese de puzzle dispersate în biografii, înregistrări, interviuri, mărturii ale celor care au cunoscut-o etc.

Am vizionat de nenumărate ori puţinele filmări rămase cu ea pentru a-i studia gesturile, postura şi m-a emoţionat teribil să ascult singurul interviu al ei care a supravieţuit până în zilele noastre”, a povestit actriţa pentru Paginademedia.

Detalii, în interviul cu Alma Boiangiu:

Paginademedia: Ce a însemnat pentru tine să o interpretezi pe Maria Tănase în serialul documentar ,,Marcel Iureş prezintă Enigmele României,,?

Alma Boiangiu: Ca actriţă şi muzician, trăiesc un vis împlinit. Un rol atât de frumos şi complex nu vine de multe ori într-o viaţă, iar asta mă onorează.

Paginademedia: Cum ai fost cooptată în echipa serialului documentar?

Alma Boiangiu: Nişte fotografii recente de pe conturile mele de socializare au atras atenţia echipei de casting şi am fost chemată să dau o probă.

M-am dus plină de emoţii şi speranţe, ca să aflu după mai multe etape de audiţie, că l-am luat!

Paginademedia: Ce te-a atras la acest proiect?

Alma Boiangiu: Provocarea de a juca o artistă atât de complexă şi enigmatică era irezistibilă.

Urmărisem primul sezon din "Enigmele României" prezentate de Marcel Iureş, aşadar ştiam că producţia este la un nivel înalt şi că povestea Mariei se află pe mâini bune.

Paginademedia: Cum te-ai pregătit pentru rol. Ai avut parte de cercetări suplimentare despre viaţa şi cariera Mariei Tănase?

Alma Boiangiu: Bineînţeles. E aproape o muncă de detectiv să construieşti profilul unei persoane care a existat în carne şi oase, din piese de puzzle dispersate în biografii, înregistrări, interviuri, mărturii ale celor care au cunoscut-o etc.

Am vizionat de nenumărate ori puţinele filmări rămase cu ea pentru a-i studia gesturile, postura şi m-a emoţionat teribil să ascult singurul interviu al ei care a supravieţuit până în zilele noastre. Ascultându-i vocea vorbită, parcă o aveam lângă mine.

Paginademedia: Ce ai învăţat din acest rol?

Alma Boiangiu: Rezilienţa. M-am îndrăgostit de generozitatea şi spiritul liber al Mariei, de magnetismul ei de pe scenă.

Deşi a avut multe de pierdut şi a fost supusă unor presiuni greu de imaginat, ea niciodată nu şi-a trădat convingerile sau prietenii.

Paginademedia: Cum a fost pentru tine experienţa participării la Vocea României?

Alma Boiangiu: Un prilej extraordinar de autodepăşire de care sunt tare mândră. Vocea Romaniei a fost ca un montagne russe care mi-a demonstrat că pot mult mai mult decât îmi imaginam.

Pot să merg cu chitara în braţe şi să întorc scaunele, pot să fac faţă ritmului infernal al etapelor finale, pot să învăţ 3-4 piese dificile de pe o zi pe alta şi să vin cu idei de interpretări diferite pentru fiecare, pot să cânt în faţa a milioane de oameni fără să mă blochez, pot chiar să mă şi bucur de experienţa de a cânta în marea finală fără a-mi face griji că sunt în direct. Pot.

Paginademedia: Ai ajuns până în finala competiţiei. Cum a influenţat acest lucru cariera ta muzicală şi artistică?

Alma Boiangiu: Finala te aduce în casele a milioane de români care te privesc cu sufletul la gură şi mulţi dintre ei te susţin. E un sentiment extraordinar.

Odată reluate concertele şi spectacolele după terminarea concursului, oamenii te urmăresc cu interes. Am prins curaj şi am început să lansez muzică scrisă de mine, iar oamenii mi-au apreciat autenticitatea.

Paginademedia: Ce proiecte ai în pregătire pentru perioada următoare (în materie de filme/seriale sau proiecte muzicale)?

Alma Boiangiu: Urmăriţi-mă pe social media pentru programul evenimentelor şi spectacolelor din perioada următoare.

Pregătesc o serie de concerte deosebite pentru luna decembrie şi aştept premiera filmului "The Yellow Tie" despre viaţa maestrului Sergiu Celibidache, unde joc rolul unei violoniste extraordinare - Ida Haendel.

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus