Skip to main content

Alpinistul Gabriel Ţabără va fi înmormântat joi cu onoruri militare, la o lună după ce s-a stins pe Everest

 
Alpinistul Gabriel Ţabără va fi înmormântat joi cu onoruri militare, la o lună după ce s-a stins pe Everest

Alpinistul Gabriel Ţabără, care s-a stins în urmă cu o lună pe Everest, va fi înmormântat joi, 20 iunie, cu onoruri militare.

Publicitate

Trupul neînsufleţit al lui Gabriel Ţabără a fost depus miercuri la Biserica Mihai Vodă, din Bucureşti.

Joi, 20 iunie, de la ora 10.30, o Gardă de Onoare va depune o coroană din partea Administraţiei Prezidenţiale, în prezenţa unui consilier al Preşedintelui.

După slujba de la Biserica Mihai Vodă, înrmormântarea va avea loc la Cimitirul Mărcuţa din Pantelimon.

Militari din Garda de Onoare vor participa la ceremonial şi vor trage salve în memoria lui Gabriel Ţabără, care a dus steagul României pe mai multe vârfuri importante ale lumii, de la Mont Blanc şi Aconcagua, la Elbrus şi pe Manaslu (vârf de peste opt mii de metri din Himalaya.

Sicriul lui Gabriel Ţabără va fi acoperit de steagul României.

OMAGIU. Alpinistul Gabi Ţabără, un prieten al Paginademedia, a murit pe Everest. Povestea lui, într-un interviu video

Alpinistul român Gabi Ţabără a fost găsit fără suflare pe Everest, pe 20 mai. Era într-o expediţie pentru un vârf din Himalaya, al doilea din încercările lui ca alpinist. Ţabără era un prieten al Paginademedia. A dus steagul site-ului pe mai multe vârfuri ale lumii şi îl avea şi acum cu el.

Cu puţin înainte de Paşte, în acest an, pe 3 mai 2024, Ţabără era din nou în Himalaya. "Gata, s-a încheiat perioada de aclimatizare. Paginademedia în Camp 1, la 6.055 de metri şi în Camp 2, la 6.485 de metri", ne scria, alături de o serie de fotografii.

Ţabără (care avea 48 de ani) a fost găsit fără suflare în cortul său de către ghidul său Sherpa. Rezultatea autopsiei nu sunt încă disponibile.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus