Skip to main content

VIDEO. Presa şi lumea afacerilor. "Sectorul de business are imperativul moral să contribuie la independenţa presei" - Andreea Nistor, Asociaţia pentru Valori în Educaţie

 
Credit Foto: © Weerapat Kiatdumrong | Dreamstime.com
Credit Foto: © Weerapat Kiatdumrong | Dreamstime.com

"Lumea afacerilor are imperativul moral de a contribui la independenţa presei", spune Andreea Nistor, preşedintele Asociaţiei pentru Valori în Educaţie - AVE.

Publicitate

"Cred că trebuie să devenim conştienţi de relevanţa presei şi de independenţa ei", continuă ea.

Am stat de vorbă cu Andreea Nistor despre rolul presei, despre cum va fi afectată de ascensiunea Inteligenţei Artificiale la evenimentul CEO Club Defining our Future, unde Paginademedia.ro a fost partener media.

"Cred că sectorul de afaceri ar trebui să sprijine financiar construirea sau păstrarea unui segment de presă realmente independente", a fost unul dintre răspunsurile Andreei Nistor.

Câd despre ascenţiunea Inteligenţei Artificiale şi rolul presei?

Andreea Nistor:

Cu cât creşte rolul tehnologiei în viaţa noastră şi cu cât conţinutul generat de tehnologie devine mai puţin uşor de diferenţiat faţă de informaţii reale şi autentice, cu atât deciziile noastre, mai ales cele manageriale şi cele cu impact mare social, trebuie luate în baza unor lucruri cât mai solide. 

Aşa că eu cred că rolul media creşte, nu scade. Cred că este despre cum ţările democratice şi societatea în care trăim îi învaţă pe tineri şi pe adulţi cum să gestioneze informaţiile care ajung zi de zi la noi. Şi cred că asta are un rol critic. Mai critic decât oricând.

Citeşte şi: VIDEO - "Inteligenţa Artificială e o provocare, dar nu poate rezolva aspectele de etică. E nevoie de jurnalişti" - Cristian Mureşan, consultant de business

VIDEO. Presa şi lumea afacerilor: Andreea Nistor, Asociaţia pentru Valori în Educaţie

Foto: Dreamstime.com

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus