Skip to main content

Bani de la partide pentru presă. Laude trase la indigo la adresa PSD pe site-urile Antena 3, RTV şi stiripesurse.ro

 
Bani de la partide pentru presă. Laude trase la indigo la adresa PSD pe site-urile Antena 3, RTV şi stiripesurse.ro

Când partidele „cumpără„ presa. PSD este anual campionul plăţilor către presă de când în fruntea partidului a venit tandemul Marcel Ciolacu–Paul Stănescu, în 2020. Multe ştiri comandate de social-democraţi nu sunt marcate ca publicitate, ci sunt prezentate ca materiale jurnalistice, scrie HotNews.ro.

Publicitate

Doar în 2024, PSD a plătit peste 40 de milioane de lei (8 milioane de euro) pentru presă şi propagandă, conform datelor raportate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). 

 Banii sunt publici şi provin de la bugetul de stat. Suma nu cuprinde şi cheltuielile efectuate în perioada campaniei pentru alegerile locale şi europarlamentare, mai arată sursa citată. 

HotNews vine şi cu o mostră de „publicitate” cumpărată de PSD pe mai multe site-uri. 

Pe 2 august, pe site-ul Antenei 3 apărea o ştire cu titlul: „Investiţiile în infrastructură rămân prioritare pentru Guvern. Noi proiecte importante anunţate de premierul Ciolacu”. 

Articolul nu este marcat ca publicitate politică sau ca fiind susţinut de PSD. Însă acelaşi articol, la indigo, este prezent şi pe site-ul televiziunii Romania TV. Tot nemarcat. La fel şi pe site-ul stiripesurse.ro

Articolul laudativ la adresa liderului PSD, Marcel Ciolacu, începe astfel: 

„De la preluarea mandatului de premier, Marcel Ciolacu a prioritizat investiţiile în infrastructură, recunoscând importanţa acestora pentru dezvoltarea economică şi îmbunătăţirea calităţii vieţii românilor”. 

Articolul integral de pe HotNews, aici

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus