Skip to main content

ARHIVĂ. 23 de ani de la tragedia din 11 septembrie din Statele Unite. „America Însângerată” titrau ziarele

 
ARHIVĂ. 23 de ani de la tragedia din 11 septembrie din Statele Unite. „America Însângerată” titrau ziarele

În urmă cu 23 de ani, pe 11 septembrie 2001, Statele Unite s-au confruntat cu patru atentate teroriste care au vizat clădiri emblematice precum World Trade Center, din New York, respectiv Pentagonul şi clădirea Capitoliului din Washington. 

Publicitate

Cele patru atentate, revendicate de gruparea teroristă Al-Qaida, au dus la moartea a 2.978 de persoane, cei mai mulţi fiind în New York, 2.749. 

Presa din lumea întreagă a relatat despre atentatele sângeroase din Statele Unite, inclusiv presa din România. Libertatea, Adevărul, Cotidianul, Evenimentul zilei, Jurnalul Naţional şi România liberă au avut pagini de deschidere despre evenimente. „America însângerată” a titrat Jurnalul Naţional. Evenimentul zilei a publicat pe prima pagină o imagine dramatică cu cu unul dintre turnurile gemene de la World Trade Center în timp ce se prăbuşeşte. 

 

Iată titlurile de deschidere ale principalelor ziare:

  • APOCALIPSA, a titrat Evenimentul zilei pe prima pagină: „America, zguduită de un val de atacuri teroriste”.
     
  • România liberă: Atac terorist împotriva SUA cu avioane deturnate. Începutul unei crize uriaşe.
     
  • Jurnalul Naţional: America însângerată.
     
  • Cotidianul: Apocalipsa însângerată
     
  • Adevărul: Cel mai cumplit atac terorist din istorie. Simbolurile americane - Capitoliul, Pentagonul, World Trade Center - lovite de avioane de pasageri deturnate

GALERIE FOTO.  Primele pagini ale ziarelor, pe 12 septembrie 2001, a doua zi după evenimentele însângerate din Statele Unite

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus