Skip to main content

Tim Burton a luat în considerare România pentru filmările la „Beetlejuice, Beetlejuice”, dar a fost aleasă Marea Britanie

 
Tim Burton a luat în considerare România pentru filmările la „Beetlejuice, Beetlejuice”, dar a fost aleasă Marea Britanie

Tim Burton, cunoscutul regizor al unor filme iconice precum Beetlejuice, a luat în considerare România ca locaţie pentru filmarea noii continuări a clasicului film Beetlejuice.

Publicitate

După succesul fulminant al serialului Wednesday, care a fost filmat aproape integral în România, Burton a fost inspirat să revină la „Beetlejuice” şi chiar să-l filmeze în România. Cu toate acestea echipa de producţie a decis să mute filmările în Marea Britanie. 

Detalii au fost dezvăluite de producătorul Tommy Harper pentru publicaţia Deadline

„Tim şi cu mine eram în mijlocul filmărilor pentru Wednesday în România”, spune Harper, care i-a fost alături lui Burton, din septembrie 2021 până în martie 2022.

„Aveam câteva proiecte în pregătire, dar apoi, într-o seară, după cină, a venit la mine şi mi-a spus: ‘Vreau să fac Beetlejuice. Este titlul pe care toată lumea îl cere mereu când fac alt film şi cred că trebuie să-l facem acum’,” a povestit el pentru sursa citată.

„Serialul Wednesday şi redescoperirea bucuriei de a crea ceva nou i-au oferit impulsul necesar să înceapă un alt proiect.”

Cei doi au discutat ideea mai detaliat, iar la o săptămână după prima conversaţie, deja vorbeau cu scenariştii Seth Grahame-Smith, precum şi cu Gough şi Millar (care au scris scenariul), propunând posibile scenarii.

„Am schiţat rapid o poveste şi un rezumat, iar trei-patru săptămâni mai târziu am prezentat proiectul la Warner Bros.,” spune Harper.

Harper dezvăluie că au cochetat cu ideea de a filma în România, dar au ales în final Marea Britanie. 

Decizia a fost parţial influenţată de disponibilitatea spaţiilor de la Warner Bros. Studios Leavesden, dar şi de stimulentele fiscale din Marea Britanie, mai spune producătorul filmului. 

„Ne-am gândit să filmăm în România, dar apoi am ales Anglia,” spune Harper. „Warner Bros. avea platouri disponibile. Şi apoi ne-am gândit: Haide să mergem în Anglia, pentru că vom face şi post-producţia acolo. A fost locul potrivit pentru a face filmul, pentru că am construit 77 de platouri”, a mai adăugat producătorul filmului. 

Publciaţia Urban.ro a dezvăluit că există totuşi o scenă din Beetlejuice filmată în România, la Bran

Tim Burton i-a redat viaţa lui Beetlejuice, un film cult lansat în anul 1988, cu Michael Keaton în rol principal. În distribuţia filmului se alătură şi Jenna Ortega, care lucrează cu Tim Burton şi pentru serialul Netflix Wednesday. 

Noul Beetlejuice a fost deja lansat în cinematografice şi se dovedeşte un hit internaţional. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus