Skip to main content

Buletin de Bucureşti, ediţie specială pe print dedicată Generaţiei Z. Plus o dezbatere live găzduită de redactorii şefi Cătălin Doscaş şi Răzvan Chiruţă. Invitată: Clotilde Armand

 
Răzvan Chiruţă (stanga) şi Cătălin Doscaş (dreapta)
Răzvan Chiruţă (stanga) şi Cătălin Doscaş (dreapta)

INTERVIU. La câteva luni de când Bulentin de Bucureşti a lansat o ediţie pe print, acum, publicaţia scoate o nouă ediţie, dar este dedicată Generaţiei Z (persoanele născute de la mijlocul anilor 1990 până la mijlocul anilor 2000).

Publicitate

„Vorbim despre un cocktail jurnalistic: interviuri, opinii şi articole clasice, toate filtrate prin prisma Generaţiei Z.

Au semnat articole trei mileniali, o mamă de generaţie Alpha, dar şi un reprezentant autentic al acestei ultime generaţii, colegul Alex, elev în clasa a 11-a la Colegiul Naţioal Mihai Eminescu”, a povestit Cătălin Doscaş, redactorul-şef al publicaţiei Buletin de Bucureşti.

Ediţia printată conţine 12 pagini color şi coduri QR către site. „Am inclus şi coduri QR, ca portaluri digitale către materialele complete”, a mai spus Cătălin Doscaş.

Bulentin de Bucureti organizează şi o dezbatere live. Invitată va fi Clotilde Armand

Această ediţie este gratuită şi va fi distribuită de voluntarii care se vor afla pe strada Arthur Verona. Totodată ediţia specială este însoţită de o dezbatere live care va fi moderată de Cătălin Doscaş şi Răzvan Chiruţă, redactor-şef adjunct al publicaţiei.

Evenimentul va fi transmis live dintr-un amfiteatru amenajat pe strada Arthur Verona şi va fi invitată Clotilde Armand, primarul Sectorului 1.

„În ultimii ani, oraşul s-a transformat. Părinţii şi rudele noastre, plecaţi în anii tranziţiei, au lăsat în urmă seminţe de alienare sufletească ce au încolţit şi în sufletul generaţiei Z.

Acum, oraşul s-a umplut cu oameni noi, ajunşi aici din aceleaşi cauze, care au devenit esenţiali în viaţa noastră: de la livratori şi bone, până la meseriaşi, şoferi de ride sharing, şefi de corporaţii şi lideri de comunităţi.

Acesta este şi motivul pentru care am invitat-o pe Clotilde Armand, în calitate de primar-migrant, alături de reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Imigrări, specialişti şi reprezentanţi ai societăţii civile.”

Ediţia specială poate fi văzut în format pdf AICI.

Detalii, în interviul de mai jos:

Paginademedia.ro: Înainte de alegerile din iunie aţi lansat o ediţie pe print. Ce pregătiţi acum pentru ediţia dedicată Generaţiei Z?

Cătălin Doscaş: Pregătim din nou o ediţie specială, un soi de capsulă a timpului dedicată Generaţiei Z, tema centrală a festivalului Street Delivery de anul acesta. Buletin de Bucureşti este partener media, iar conţinutul este creat în mare parte de colegii mai tineri din redacţie.

Organizatorii şi-au propus să exploreze paradoxul conectării deconectate, acea depărtare fizică specifică Generaţiei Z după cum spun specialiştii, înlesnită de tehnologia secolului 21, fenomen accentuat în perioada lockdown-ului pandemic şi care ne-a marcat pe toţi.

Paginademedia.ro: Ce va conţine ediţia specială?

Cătălin Doscaş: Vorbim despre un cocktail jurnalistic: interviuri, opinii şi articole clasice, toate filtrate prin prisma Generaţiei Z.

Au semnat articole trei mileniali, o mamă de generaţie Alpha, dar şi un reprezentant autentic al acestei ultime generaţii, colegul Alex, elev în clasa a 11-a la Colegiul Naţioal “Mihai Eminescu”.

Paginademedia.ro: Câteva pagini va avea ediţia printată?

Cătălin Doscaş: Am mărit volumul de la opt la 12 pagini full color şi am crescut şi tirajul. Anul trecut au fost 30.000 de oameni la Street Delivery, iar anul acesta organizatorii se aşteaptă la şi mai mulţi.

Mizăm pe principiul "sharing is caring", aşa că am tipărit suficiente exemplare pentru a ajunge la cât mai mulţi cititori.

Paginademedia.ro: O să aibă şi coduri QR?

Cătălin Doscaş: Deşi pare un contrapunct la tema Street Delivery 2024, am inclus şi coduri QR, ca portaluri digitale către materialele complete.

Am încercat să cuprindem esenţa în paginile printate, pe hârtie reciclată, desigur. Detaliile şi componentele multimedia se regăsesc pe site-ul BdB, din cauza spaţiului fizic limitat, asemeni pietonilor în relaţia cu străzile Capitalei, aglomerate şi sufocante.

Paginademedia.ro: Aţi mai trecut prin această etapă. Cât de greu e să realizezi o astfel de ediţie?

Cătălin Doscaş: Buletin de Bucureşti este o redacţie hibridă, cu jurnalişti în devenire şi veterani ai condeiului, forjaţi în redacţii clasice de print, radio sau TV, uniţi de pasiunea pentru jurnalism.

Nu e uşor, fiecare ediţie specială vine la pachet cu o responsabilitate şi un devotament faţă de meserie greu de descris în cuvinte. Datorită colegilor de la Funky Citizens, care ne garantează independenţa editorială şi "liniştea pecuniară", avem bugetate şi alte ediţii speciale.

Sperăm ca una dintre ele să devină recurentă şi un punct de reper în peisajul cultural bucureştean. Vom reveni cu un anunţ în curând.

Paginademedia.ro: Care au fost cele mai mari provocări?

Cătălin Doscaş: Glumind puţin, aş spune că ridicatul tirajului de la tipografie a fost o provocare. Serios vorbind, există o anumită anxietate profesională, din cauza numeroaselor variabile care apar pe traseul de la idee la cititorul cu ziarul în mână. Am reuşit şi data trecută, cred că am reuşit şi de data asta.

Paginademedia.ro: Cu această ocazie o să organizaţi şi o dezbatere live. Cine vor fi invitaţii?

Cătălin Doscaş: Vineri, de la 18:30, Buletin de Bucureşti organizează şi o dezbatere live, într-un amfiteatru amenajat în inima străzii Arthur Verona: "Bucureşti Migrant: Noua Realitate". O tematică aparent fără legătură cu tema Street Delivery 2024, dar necesară.

În ultimii ani, oraşul s-a transformat. Părinţii şi rudele noastre, plecaţi în anii tranziţiei, au lăsat în urmă seminţe de alienare sufletească ce au încolţit şi în sufletul generaţiei Z. Acum, oraşul s-a umplut cu oameni noi, ajunşi aici din aceleaşi cauze, care au devenit esenţiali în viaţa noastră: de la livratori şi bone, până la meseriaşi, şoferi de ride sharing, şefi de corporaţii şi lideri de comunităţi.

Acesta este şi motivul pentru care am invitat-o pe Clotilde Armand, în calitate de primar-migrant, alături de reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Imigrări, specialişti şi reprezentanţi ai societăţii civile. Scopul dezbaterii este de a genera articole de interes public pe această temă, pe care să le publicam ulterior pe Buletin de Bucureşti şi astfel să punem subiectul pe agenda publică.

Paginademedia.ro: Unde se poate vedea dezbaterea şi cine o va modera?

Cătălin Doscaş: Dezbaterea va fi moderată de mine şi de colegul Răzvan Chiruţă, redactor şef adjunct, şi va fi transmisă live pe paginile BdB(https://fb.me/e/6TdYE5c0Q) şi Street Delivery. 

Sperăm să ne urmărească cât mai multă lume, mai ales "la firul ierbii", şi să interacţioneze cu noi prin intrebări punctuale, la finalul discuţiei, în spiritul Street Delivery 2024.

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus