Skip to main content

Cele mai citate surse. Snoop, publicaţia coordonată de Răzvan Luţac şi Iulia Roşu, conduce clasamentul general

 
captură YouTube
captură YouTube

Cele mai citate surse media în august. Site-ul de investigaţii Snoop.ro conduce clasamentul general al lunii august, ca urmare a publicării anchetei în cazul sociologului Alfred Bulai, şeful Departamentului de Sociologie din cadrul Şcolii de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti, potrivit studiului realizat de agenţia de monitoriza mediaTRUST. 

Publicitate

Coordonată de jurnaliştii Răzvan Luţac şi Iulia Roşu, publicaţia snoop.ro a intrat încă din luna iulie în topul celor mai citate susre media.

Cum arată clasamentul general?

Antena 3 CNN ocupă locul secund cu 645 citări, urmată de Digi 24 pe poziţia a treia cu 625 citări. Pe locul patru se situează TVR cu 575 citări, iar poziţia a cincea revine Fanatik, citat în 548 materiale.

Digi Sport întruneşte 302 citări, ceea ce îl plasează pe locul al şaselea, urmat de Adevărul cu 289 citări.

Ultimele trei poziţii ale clasamentului sunt reprezentate de gsp.ro, citat de 284 de ori, hotnews.ro cu 256 citări în alte redacţii de presă, iar Profit.ro este citat în 243 materiale jurnalistice.

Analiza din luna august a fost efectuată pe baza a peste 14.500 de materiale ale publicaţiilor de presă, a emisiunilor de ştiri de televiziune şi radio şi a materialelor de pe site-urile web care au apărut în perioada 01 august – 31 august 2024.

Situaţia pe suporturi media:

1. Presa scrisă

Fanatik, primul loc la categoria presă scrisă. Cazul Spitalului Sfântul Pantelimon poziţionează publicaţia Adevărul pe locul doi la această categorie

Clasamentul în zona de presă scrisă are probabil cea mai previzibilă formulă, iar variaţiile sunt date mai degrabă de numărul citărilor şi nu de participanţii care alcătuiesc topul, conform mediaTRUST.

Astfel, Fanatik conduce clasamentul cu 548 citări. Cele mai multe citări s-au înregisat în data de 16 august.

Pe locul al doilea se află Adevărul cu 289 referinţe. Cazul Spitalului Sfântul Pantelimon din Bucureşti, care a presupus, printre altele, arestarea preventivă a două doctoriţe sub acuzaţia de omor calificat, a fost unul dintre cele mai citate subiecte.

Libertatea ocupă poziţia a treia cu 198 citări. Clasamentul se continuă cu Click, citat în 100 de materiale jurnalistice, cu un vârf de vizibilitate în data de 8 august. Ziarul Financiar închide top 5 cu 97 citări.

2. Posturi TV

Antena 3 CNN, cea mai citată televiziune. Subiectul a vizat deciziile de recalculare a pensiilor

În luna august, Antena 3 CNN este mai cea mai citată televiziunecu 645 citări. Cele mai preluate declaraţii au aparţinut ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu şi preşedintelui Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu.

Subiectul a vizat deciziile de recalculare a pensiilor, acestea fiind transmise tuturor pensionarilor prin Poşta Română în intervalul 15 - 31 august 2024.

Poziţia secundă aparţine postului Digi 24, menţionat de alte redacţii din ţară de 625 ori, cu un vârf de vizibilitate în data de 29 august.

Recalcularea pensiilor se regăseşte şi pe agenda Digi 24. Cele mai preluate declaraţii au aparţinut secretarului de stat în Ministerul Muncii, Marius Stanciu şi directorului Poştei Române, Valentin Ştefan.

Locul trei în clasament este ocupat de TVR cu 575 citări. Preşedintele Klaus Iohannis a participat, alături de alţi reprezentanţi ai Guvernului şi Parlamentului, la festivităţile organizate la Constanţa de Ziua Marinei. Transmisiile TVR au acoperit evenimentul printr-o ediţie specială.

Digi Sport se situează pe poziţia a patra cu 302 citări. Pro TV închide clasamentul cu 158 citări.

3. Radio 

RFI, prima poziţie

Dacă luna trecută a încheiat clasamentul, în luna august RFI îşi dispută prima poziţie împreună cu Radio România Actualităţi, fiecare cu câte 12 citări.

Următoarele poziţii sunt ocupate de către Europa FM – 11 citări, Digi FM – 7 citări, Pro FM – 2 citări.

4. Online 

Snoop.ro, locul 1

Site-ul de investigaţii snoop.ro conduce clasamentul online al lunii august cu 830 citări, ca urmare a publicării anchetei în cazul sociologului Alfred Bulai, şeful Departamentului de Sociologie din cadrul Şcolii de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti. Investigaţia nu a rămas fără ecou, subiectul explodând în mass media.

„Percheziţii la SNSPA în cazul Bulai”, “Alfred Bulai, dat afară de la SNSPA”, “Cazul Bulai schimbă cadrul legislativ”, “Tot mai multe plângeri la adresa lui Bulai, peste 30 de sesizări la Parchet”, “Cazul Bulai, în comisia de etică a SNSPA”, „Dosarul Alfred Bulai. Ancheta continuă”, “Turcan: Lumea politică, misogină şi sexistă” sunt doar căteva exemple de titluri de presă care au încercat să acopere diversitatea implicaţiilor anchetei.

Pe locul al doilea, cu 284 citări în alte surse, s-a situat gsp.roPodiumul este închis de hotnews.ro, citat de alte surse media din ţară de 256 ori.

În seara zilei de 26 august 2023, 6 oameni au murit iar alţi zeci au fost răniţi după ce mai multe explozii au avut loc la o staţie clandestină de gaz petrolier lichefiat. Hotnews.ro a verificat ce s-a schimbat de atunci şi ce măsuri s-au luat pentru ca asemenea tragedii să nu se mai producă.

Conform datelor publicate de Hotnews şi apoi citate de alte redacţii media, pompierii au dat aproape 10000 de amenzi patronilor de la staţiile GPL din toată ţara.

Pe locul patru se află Profit.ro cu 243 citări şi cu un vârf de vizibilitate în data de 13 august. Cele mai preluate declaraţii au aparţinut ministrul Finanţelor Marcel Boloş. Acesa a acordat un interviu profit.ro pe tema modificării sistemului de impozitare a proprietăţilor.

Clasamentul este închis de românia.europaliberă.org, citat în 237 de materiale jurnalistice în media din România.

Cel mai citat subiect face referire la numirea lui Adrian Constantin Glugă în funcţia de consul al României în Pakistan.

Conform românia.europaliberă.org, chestorul Adrian Constantin Glugă, fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa (IPJ) a fost detaşat, începând cu data de 7 mai 2024, consul al României în Pakistan. Acolo, potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), eliberează vize. Glugă a demisionat de la IPJ Constanţa după tragedia de la 2 Mai când un tânăr sub influenţa drogurilor a lovit mortal cu maşina două persoane.

Citeşte şi: Cele mai citate surse. Site-ul de investigaţii Snoop.ro intră în topul celor mai citate publicaţii cu dezvăluirile despre Alfred Bulai

 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus