Skip to main content

Cele mai citate surse în aprilie. Antena 3 CNN conduce topul general, urmată de Digi 24 pe poziţia a doua, iar Fanatik închide podiumul

 
Sabina Iosub / foto: antena3.ro
Sabina Iosub / foto: antena3.ro

Cele mai citate surse media. Antena 3 CNN este cea mai citată sursă media în luna aprilie. Pe locul secund se situează postul Digi24 (care a fost pe primul loc în martie), iar topul general este închis de Fanatik, conform agenţiei de monitorizare mediaTRUST.

Publicitate

Analiza din luna aprilie a fost efectuată pe baza a peste 12.900 de materiale ale publicaţiilor de presă, a emisiunilor de ştiri de televiziune şi radio şi a materialelor de pe site-urile web care au apărut în perioada 01 aprilie – 30 aprilie 2024. 

Cum arată clasamentul general?

În luna aprilie clasamentul general cuprinde cinci posturi de televiziune, trei surse online si două surse de presă scrisă.

Antena 3 CNN conduce topul general cu 807 citări, urmată de Digi 24 pe poziţia secundă cu 732 citări, în timp ce Fanatik închide podiumul cu 680 citări.

Pe locul patru se situează hotnews.ro cu 526 citări, iar poziţia a cincea este ocupată de Digi Sport citată în 414 materiale.

Adevărul deschide cea de-a doua jumătate a clasamentului cu 294 citări, urmat de g4media.ro căruia cele 278 citări îi asigură locul şapte.

Ultimele trei poziţii ale topului sunt reprezentate de Pro TV, citat de 243 de ori, gsp.ro întruneşte 233 citări în alte redacţii de presă, iar Realitatea Plus este citată în 218 materiale jurnalistice.

Cine coupă primul loc la categoriile presă scrisă, radio şi online?

  • Fanatik - Presa scrisă
  • Radio România Actualităţi - Radio
  • hotnews.ro - Site-uri

Situaţia detaliată pe suporturi media:

1. Televiziune: Un sondaj pe teme electorale realizat online pentruTV Digi24, cel mai citat material al postului. Plus o declaraţie a Simonei Halep

Antena 3 CNN:

- Cel mai citat post de televiziune în luna aprilie cu 807 citări

- Colegii jurnalişti au citat Antena 3 CNN de 46 de ori în data de 9 aprilie.

Digi 24:

- Poziţia secundă aparţine postului Digi 24, menţionat de alte redacţii din ţară de 732 de ori.

- Un sondaj pe teme electorale realizat on-line pentru canalul TV Digi24 a devenit cel mai citat material al postului.

- Rezultatele sondajului, realizat de AtlasIntel în perioada 5-9 aprilie 2024, pe un eşantion de 1764 de respondenţi, îl indică pe Mircea Geoană drept candidatul care ar aduna cele mai multe voturi la alegerile prezidenţiale.

Digi Sport:

- Declaraţia cea mai preluată îi aparţine Simonei Halep într-un interviu pentru Digi Sport: „Îmi doresc tare mult să joc la Roland Garros, este turneul meu preferat”.

2. Presă scrisă: Libertatea a ocupat poziţia a treia cu un interviu cu cascadorul Adrian Ştefănescu

Fanatik:

- La o diferenţă de 386 materiale jurnalistice de locul secund, Fanatik se detaşează considerabil de restul clasamentului şi rămâne cea mai citată publicaţie şi în luna aprilie cu 680 citări. Vârful de vizibilitate a fost atins în ziua de 3 aprilie când a înregistrat 49 citări în alte media.

Adevărul:

- Pe locul al doilea se află Adevărul cu 294 referinţe, fiind citat de alte redacţii media cu precădere în 1 şi 15 aprilie (câte 19 citări în ambele zile).

Libertatea:

- Libertatea ocupă poziţia a treia cu 141 citări. Cascadorul Adrian Ştefănescu a fost omagiat cu Premiul Special la cea de-a 18-a ediţie a Galei Premiilor Gopo, iar interviul acordat redacţiei Libertatea a reprezentat cel mai citat subiect.

Ziarul Financiar:

- ZF închide top 5 cu 107 citări.

- Cel mai citat subiect face referire la scurtarea programului elevilor de către şcolile care funcţionează în 3 schimburi şi care este considerată discriminatorie, conform Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

3. Radio:

Radio România Actualităţi:

- Conduce topul celor mai citate posturi de radio în luna aprilie cu 24 de citări

RFI:

- La o diferenţă extrem de mică, cu 22 citări, RFI se poziţionează pe locul al doilea.

 

4. Site-uri: Medicul Cătălin Cîrstoiu eliminat din cursa pentru Primăria Capitalei şi numirea lui Cristi Pascu în funcţia vicepreşedinte la Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, printre subiecte

hotnews.ro:

- Cele 526 citări au poziţionat hotnews.ro la vârful clasamentului online. Liderii PNL şi PSD au decis să renunţe la candidatul pentru Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, şi să meargă în cursa pentru Primăria Capitalei cu proprii candidaţi.

- O serie de anchete Hotnews au arătat cum medicul profesa la clinica soţiei, deşi era şeful Spitalului Universitar.

g4media.ro:

- Pe locul al doilea, cu 278 citări în alte surse, s-a situat g4media.ro. Liberalul Cristi Pascu, consilier local în Sectorul 6, a fost numit în funcţia de vicepreşedinte la Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc.

- Declaraţiile acestuia, publicate de g4media.ro, au reprezentat cel mai citat subiect al site-ului. Întrebat de reporterul G4Media dacă poate spune în baza cărei legislaţii a fost înfiinţat şi funcţionează Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, Cristi Pascu a spus:

”Dacă mă puneţi să ştiu legislaţie pe domeniu chiar nu vă pot ajuta, e un domeniu relativ nou. Gândiţi-vă că numirea a fost făcută aseară, acum e ora 8 dimineaţa şi în secunda asta îmi cereţi să ştiu legislaţia. Am fost numit acolo pentru că atunci când mi s-a dat o sarcină am dus-o la capăt. Lăsaţi-mă să intru în pâine şi vă stau la dispoziţie cu toate detaliile despre legislaţie”.

Citeşte şi: Cele mai citate surse. Televiziunea Digi24 revine pe primul loc. Antena 3 CNN, Fanatik şi Digi Sport, în top

 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus