Skip to main content

Cele mai citate surse media. Antena 3 CNN, din nou pe prima poziţie. Fanatik ocupă locul doi, urmat de Digi24

 
Mihai Gâdea / foto: antena3.ro
Mihai Gâdea / foto: antena3.ro

Cele mai citate surse media în luna mai. La fel ca luna trecută, Antena 3 CNN este din nou pe prima poziţie la capitolul cea mai citată sursă media. Fanatik se află pe poziţia a doua, în timp ce Digi24 ocupă locul trei.

Publicitate

Cum arată clasamentul general?

Antena 3 CNN îşi menţine în luna mai poziţia de lider în topul general cu 788 citări, urmată de Fanatik pe poziţia secundă cu 531 citări, în timp ce Digi 24 închide podiumul cu 457 citări.

Pe locul patru se situează o altă televiziune, Digi Sport, cu 311 citări, iar poziţia a cincea este ocupată de Adevărul citat în 281 materiale.

gsp.ro a fost citat de 278 ori, ceea ce îl plasează pe locul al şaselea, urmat de hotnews.ro cu 266 citări.

Ultimele trei poziţii ale clasamentului sunt reprezentate de Pro TV, citat de 229 de ori, g4media.ro cu 206 citări în alte redacţii de presă, iar cancan.ro este citat în 182 materiale jurnalistice.

Analiza din luna mai a fost efectuată pe baza a peste 12.000 de materiale ale publicaţiilor de presă, a emisiunilor de ştiri de televiziune şi radio şi a materialelor de pe site-urile web care au apărut în perioada 01 mai – 31 mai 2024, conform agenţiei de monitorizare mediaTRUST.

Situaţia pe suporturi media:

1. Televiziune: Intervenţia telefonică la Antena 3 CNN a premierului Marcel Ciolacu despre donarea de sisteme de apărare Patriot Ucrainei a fost cea mai preluată declaraţie

- Antena 3 CNN rămâne şi în luna mai cea mai citată televiziune cu 788 citări

- Poziţia secundă aparţine postului Digi 24, menţionat de alte redacţii din ţară de 457 de ori. Cel mai citat material al postului este tot o declaraţie a premierului Marcel Ciolacu despre donarea de sisteme de apărare Patriot către Ucraina, de data aceasta oficialul fiind prezent în platoul Digi 24

- Locul trei în clasament este ocupat de Digi Sport cu 311 citări

- Pro TV se situează pe poziţia a patra cu 229 citări

- România TV închide clasamentul cu 166 citări

2. Presă scrisă: Fanatik continuă să fie pe prima poziţie. Publicaţia Libertatea ocupă locul trei cu o declaraţie de-a lui Miodrag Belodedici, care a fost prins băut la volan şi a rămas fără permis, la doar câteva ore după ce a jucat în meciul „Generaţiei de Aur” 

- Fanatik domină clasamentul cu 531 citări, continuând să fie cea mai citată publicaţie. Vârful de vizibilitate a fost atins în ziua de 21 mai când a înregistrat 46 citări în alte media.

Ştirile din lumea fotbalului sunt preferate de către redacţiile de presă care citează Fanatik. Ca un exemplu, FCSB a fost menţionat/ă în 236 articole, iar Gigi Becali în aproximativ 177 articole.

- Pe locul al doilea se află Adevărul cu 281 referinţe, fiind citat de alte redacţii media cu precădere în 28 mai

Libertatea ocupă poziţia a treia cu 148 citări. Miodrag Belodedici a fost prins băut la volan şi a rămas fără permis, la doar câteva ore după ce a jucat în meciul „Generaţiei de Aur” de pe Arena Naţională. Declaraţia acordată de acesta redacţiei Libertatea a reprezentat cel mai citat subiect.

3. Radio:

- RFI, cu 19 citări, conduce topul celor mai citate posturi de radio în luna mai

- Europa FM se poziţionează pe locul al doilea cu 11 citări

- Radio România Actualităţi închide podiumul cu 8 citări, urmat de Magic FM cu 5 citări şi Virgin Radio cu 2 citări

4. Site-uri: gsp este lider la această categorie, iar cel mai citat subiect de la hotnews a fost despre amenzile rutiere

- gsp.ro conduce clasamentul online cu 278 citări

Ca şi în cazul Fanatik, cele mai citate materiale fac referire la fotbal. Spre exemplu, FCSB a fost menţionat/ă în 88 de articole, iar Gigi Becali are aproximativ 50 de menţionări.

- Pe locul al doilea, cu 266 citări în alte surse, s-a situat hotnews.ro. Vârfurile de vizibilitate pentru citări au fost zilele de 9 şi 10 mai.

Subiectul cel mai citat: amenzile rutiere. Amenzile de circulaţie nu vor creşte de la 1 iulie odată cu majorarea salariului minim la 3700 de lei. Surse oficiale au declarat pentru hotnews.ro că punctul de amendă va fi îngheţat până la finalul anului.

- Podiumul este închis de g4media.ro, citat de alte surse media din ţară de 206 ori şi cu un vârf al citărilor în datele de 14 şi 23 mai.

Subiectul cel mai citat îl are în centru pe fostul şef al SRI, Florian Coldea. Conform unor surse judiciare citate de g4media.ro, care a publicat iniţial informaţia, Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă ar fi suspecţi într-un dosar de trafic de influenţă în instanţe şi spălare de bani, alături de avocatul Doru Trăilă.

- Pe locul patru se află cancan.ro, citat în 182 de materiale jurnalistice în media din România, iar clasamentul este închis de recorder.ro cu 168 citări.

Investigaţia recorder.ro, intitulată „Cartelul din Carpaţi”, despre averea impresionantă a primarului liberal Vlad Oprea, care conduce Sinaia de 20 de ani, a fost cel mai citat material.

Citeşte şi: Cele mai citate surse în aprilie. Antena 3 CNN conduce topul general, urmată de Digi 24 pe poziţia a doua, iar Fanatik închide podiumul

 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus