Skip to main content

Cele mai citate surse media în iunie. Antena 3 CNN, lider în topul general pentru a treia lună consecutiv. Digi24 ocupă locul doi, iar Fanatik închide podiumul

 
Mircea Badea / foto: Antena 3 CNN
Mircea Badea / foto: Antena 3 CNN

Cele mai citate surse media în luna iunie. Pentru a treia lună consecutiv, Antena 3 CNN este lider în topul general cu 626 citări, urmată de Digi 24 pe poziţia secundă cu 513 citări, în timp ce Fanatik închide podiumul cu 405 citări. 

Publicitate

Potrivit agenţiei de monitorizare mediaTRUST, analiza din luna iunie a fost efectuată pe baza a peste 11.000 de materiale ale publicaţiilor de presă, a emisiunilor de ştiri de televiziune şi radio şi a materialelor de pe site-urile web care au apărut în perioada 01 iunie – 30 iunie 2024.

Cum arată clasamentul general?

După ce primele poziţii sunt ocupate de Antena 3 CNN, Digi24 şi Fanatik, pe locul patru se situează Digi Sport, cu 318 citări, iar poziţia a cincea este ocupată de Pro TV citat în 309 materiale.

gsp.ro întruneşte 281 citări, ceea ce îl plasează pe locul al şaselea, urmat de g4media.ro cu 279 citări.

Ultimele trei poziţii ale clasamentului sunt reprezentate de hotnews.ro, citat de 259 de ori, Adevărul cu 257 citări în alte redacţii de presă, iar observatornews.ro este citat în 170 materiale jurnalistice.

Situaţia pe suporturi media:

1. Televiziune: O declaraţie a lui Mircea Geoană a fost cea mai citată ştire 

Antena 3 CNN este mai cea mai citată televiziune în luna iunie cu 626 citări. O declaraţie a lui Mircea Geoană a fost cea mai citată ştire.

Acesta a transmis, într-un interviu pentru Antena 3, că nu vrea să fie candidatul PSD la alegerile prezidenţiale. „Sunt convins că va fi anul independenţilor, proba am avut-o la alegerile locale şi europarlamentare” a declarat Geoană.

Poziţia secundă aparţine postului Digi 24, menţionat de alte redacţii din ţară de 513 ori. Cel mai citat subiect al postului face referire la decizia Consiliului Suprem de Apărare a Ţării de a dona un sistem de rachete Patriot către Ucraina.

Un raport al Ministerului Apărării Naţionale privind oportunitatea acestui transfer arăta, conform Digi 24, că România nu ar trebui să transfere un astfel de sistem de rachete.

Locul trei în clasament este ocupat de Digi Sport cu 318 citări şi un vârf al vizibilităţii acestora în data de 6 iunie. Pro TV se situează pe poziţia a patra cu 309 citări. Profit News TV închide clasamentul cu 135 citări.

2. Presa scrisă: Fanatik continuă să fie cea mai citată publicaţie

Fanatik domină clasamentul cu 405 citări, continuând să fie cea mai citată publicaţie. Peste 130 de ştiri au făcut referire la EURO 2024.

Pe locul al doilea se află Adevărul cu 257 referinţe, fiind citat de alte redacţii media cu precădere în 25 iunie.

Libertatea ocupă poziţia a treia cu 143 citări. Clasamentul se continuă cu Click, citat în 124 de materiale jurnalistice, cu un vârf de vizibilitate în data de 25 iunie. Ziarul Financiar închide top 5 cu 77 citări.

3. Radio: Europa FM conduce topul radiourilor

Europa FM, cu 15 citări, conduce topul celor mai citate posturi de radio în luna iunie. RFI se poziţionează pe locul al doilea cu 7 citări.

Radio România Actualităţi închide podiumul cu 5 citări, urmat de Pro FM şi Digi FM cu câte 3 citări fiecare.

4. Site-uri: gsp, cel mai citat site, cu declraţia lui David Popovici după ce a câştigat medalia de aur

gsp.ro conduce clasamentul online cu 281 citări. Cele mai citate materiale fac referire la declaraţia lui David Popovici după ce a câştigat medalia de aur în proba de 100 de metri liber de la Campionatele Europene de nataţie.

Pe locul al doilea, cu 279 citări în alte surse, s-a situat g4media.ro. Subiectul cel mai citat: Mircea Geoană ar putea fi susţinut de PSD la alegerile prezidenţiale, în tandem cu Marcel Ciolacu în funcţia de premier.

Podiumul este închis de hotnews.ro, citat de alte surse media din ţară de 259 ori şi cu un vârf al citărilor în data de 4 iunie.

Subiectul cel mai citat îl are în centru pe primarul general Nicuşor Dan. CNSAS a transmis că documentul conform căruia primarul general ar fi fost colaborator al Securităţii nu a fost eliberat de această instituţie. Conform Hotnews.ro, documentul ar fi fost dat presei de către un anumit grup al PSD, însă e neclar cine ar fi fabricat acest fals.

Pe locul patru se află observatornews.ro, citat în 170 de materiale jurnalistice în media din România, iar clasamentul este închis de cancan.ro cu 130 citări.

Citeşte şi: Cele mai citate surse media. Antena 3 CNN, din nou pe prima poziţie. Fanatik ocupă locul doi, urmat de Digi24

 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus