Skip to main content

"Inteligenţa Artificială e o provocare, dar nu poate rezolva aspectele de etică. E nevoie de jurnalişti" - Cristian Mureşan, consultant de business

 
"Inteligenţa Artificială e o provocare, dar nu poate rezolva aspectele de etică. E nevoie de jurnalişti" - Cristian Mureşan, consultant de business

VIDEO. Cât de mult va afect Inteligenţa Artificială jurnalismul şi producţia de conţinut? Mai au loc jurnaliştii "în schemă"? Ce poate şi ce nu poate AI?

Publicitate

"Sunt domentii care vor fi zdruncinate sau vor avea mişcări puternice din cauza inteligenţei artificiale", spune consultantul de business Cristian Mureşan, care în prezent lucrează în Franţa, într-un scurt interviu acordat Paginademedia.ro

Totuşi, rolul jurnalistului rămâne foarte important. De ce?

Înainte de răspuns, de menţionat contextul acestor declaraţii. Cristian Mureşan spune că inteligenţa artificială marchează, practic, o nouă revoluţie industrială, a patra, după cea din secolul 18 (maşinile cu aburi), după cea generată de electricitate şi cea datorată dezvoltării internetului.

Prezentarea a fost făcută a susţinut o prezentare la evenimentul CEO Club "Defining our Future".

Paginademedia.ro a fost partener media al evenimentului.

"E nevoie de jurnalişti care să gestioneze acest haos"

"Pe lângă Inteligenţa Artificială, jurnalismul mai are un challenge în sensul că fiecare dintre noi, armaţi de aceste telefoane mobile, devenim producători de conţinut. Şi volumul de elemente care sunt sunt destinate pentru consum este foarte mare", explică Mureşan.

Cristian Mureşan:

"Rolul jurnalistului devine din ce în ce mai important, pentru că cineva trebuie să gestioneze acest acest haos şi în formarea de opinie, în destingerea lucrurilor adevărate de lucrurile false.

E nevoie de jurnalişti profesionişti şi e nevoie de de oameni care îşi dedică timpul în direcţia asta.

Inteligenţa Artificială va fi extrem de performantă şi va va genera productivitate pe strict producerea, producţia de conţinut. Dar nu va rezolva niciodată singură aspectele de etică.

E nevoie de această componentă umană. Nu, nu cred că în viitorul apropiat ne vom lipsi de ea. "

VIDEO. Cristian Mureşan - E nevoie de jurnalişti. Inteligenţa Artificială e o provocare, dar nu poate rezolva etica

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus