Skip to main content

Ziua Cinemaraton la festivalul Serile Filmului Românesc. Va fi proiectată în premieră versiunea restaurată a peliculei Nuntă de piatră, regizată de Dan Piţa şi Mircea Veroiu

 
foto: cinemagia.ro
foto: cinemagia.ro

Vineri, 2 august, în cadrul Festivalului Serile Filmului Românesc de la Iaşi, Cinemaraton, televiziunea dedicată filmului românesc din portofoliul Grupului Clever, îi invită pe cinefili să ia parte la vizionarea a două capodopere ale cinematografiei româneşti.

Publicitate

De la ora 16.00, la Cinema Iaşi la Ateneu, va fi proiectată în premieră versiunea restaurată a peliculei Nuntă de piatră (1973), debutul marilor cineaşti Dan Piţa şi Mircea Veroiu. Invitaţi speciali pentru acest eveniment sunt actorul Mircea Diaconu şi regizorul Dan Piţa. 

În distribuţia filmului Nuntă de piatră se regăsesc actorii Mircea Diaconu, regretată actriţă Leopoldina Bălănuţă şi Radu Boruzescu.

De la ora 20.00, la Casa de Cultură Mihai Ursachi din Iaşi, va fi proiectat filmul Hotel de lux (lansat în 1992), pentru care regizorul Dan Piţa a fost răsplătit cu Premiul Leul de Argint (premiază cei mai buni regizori) la Festivalul de Film de la Veneţia din 1992.

Pelicula Hotel de lux îi are în distribuţie pe Valentin Popescu şi regretaţii actori Irina Petrescu şi Ştefan Iordache.

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus