Skip to main content

VIDEO. Oferta electorală la Preşedinţie în varianta Inteligenţei Artificiale. Un video viral, cu milioane de vizualizări, distribuit de zeci de mii de ori

 
VIDEO. Oferta electorală la Preşedinţie în varianta Inteligenţei Artificiale. Un video viral, cu milioane de vizualizări, distribuit de zeci de mii de ori

Politicienii în era inteligenţei artificiale. Un clip creat cu un soft de inteligenţă artificială îi prezintă pe viitorii candidaţi la funcţia de Preşedinte al României. Clipul a făcut valuri pe reţelele de socializare. Pe Facebook are deja peste 29.000 de distribuiri şi a fost vizionat de 3,9 milioane de ori în doar trei zile de când a fost postat. 

Publicitate

Clipul îi ironizează pe şase dintre cei despre care presa a relatat că vor candida la preşedinţie: Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Diana Şoşoacă, Elena Lasconi, Mircea Geoană şi George Simion. 

Cei şase defilează pe un podium, fiecare în costumaţii care par să îi caracterizeze. 

Clipul începe cu Diana Şoşoacă, îmbrăcată într-o salopetă largă, făcută din drapelul Rusiei

Urmează Mircea Geaonă, îmbrăcat americăneşte, cu o pălărie de cowboy cu stea (steaua NATO). Geoană poartă pe piept mesajul „Mihaela, am învins!”.

Elena Lasconi, candidat din partea USR, poartă un compleu format dintr-un tricou cu o icoană a Maicii Domnului, completat de o fustă în culorile curcubeului. Sau culorile LGBT.  

Marcel Ciolacu, foarte dezinvolt, îmbrăcat în trening cu însemnele PSD, ţine în braţe un coş plin cu covrigi (de Buzău?).

Nu lipseşte nici Nicolae Ciucă, care defilează îmbrăcat în haine militare, călare pe un „tănculeţ”. 

Clipul se încheie cu George Simion, preşedintele AUR, îmbrăcat la costum, dar nu orice fel de costum, ci unul ce pare făcut din aur. Ceasul şi bijuteriile de la gât sunt şi ele asortate cu costumaţia şi...numele partidului. 

În finalul filmuleţului se face şi menţiunea că este vorba despre un pamflet generat cu ajutorul Inteligenţei Artificiale. 

Clipul a fost postat pe Facebook de utilizatorul Radu Dragomir, care creditează un utilizator de pe reţeaua Reddit, alexgundru.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus