Skip to main content

INTERVIU. Codin Maticiuc, despre noul film Cursa: „E povestea clasică a băiatului sărac, dar foarte talentat”

 
INTERVIU. Codin Maticiuc, despre noul film Cursa: „E povestea clasică a băiatului sărac, dar foarte talentat”

INTERVIU. „E povestea clasică a băiatului sărac, cinstit, dar foarte talentat, un bun pilot, dar şi un bun mecanic care îşi doreşte cândva să-l învingă pe băiatul cu bani, care întotdeauna a avut maşinile mai bune şi a avut o sansă în plus în viaţă”, a spus Codin Maticiuc, într-un interviu pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

Se pregăteşte o nouă producţie românească cu Denis Hanganu în rol principal. Este vorba despre Cursa, un film de acţiune cu maşini, unde protagonişti sunt Denis Hanganu, cunoscut pentru rolurile din Sacrificiul şi Clanul, şi Ştefania (solistă şi fostă concurentă Asia Express, unde a participat alături de partenerului ei Speak, în sezonul trei). 

Codin Maticiuc (Clanul, Miami Bici, Miami Bici 2) este personajul negativ al acestei poveşti. Scenariul producţiei Cursa este semnat de Anghel Damian, iar regia este împărţită între Anghel Damian şi Millo Simulov.

„E o producţie extrem de grea, un film foarte scump şi avem nevoie de doi regizori. Unul pe o zonă un pic mai creativă şi unul pe o zonă de acţiune”, spune Codin Maticiuc.

Din distribuţia acestui film mai fac parte nume cunoscute precum Andi Vasluianu (Libertate, Taximetrişti, Profu') şi George Ivaşcu (Clanul, Visul, Tati part-time). Filmul Cursa este programat pentru lansarea în cinematografe în toamna anului viitor.

Detalii, în interviul de mai jos cu actorul Codin Maticiuc:

Paginademedia.ro: Care este povestea filmului Cursa?

Codin Maticiuc: Cursa este primul film românesc de acţiune cu maşini. Este vorba de curse de maşini ilegale care s-au organizat dintotdeauna în România, mai ales în Bucureşti.

Iar povestea, să zicem, este una clasică dar cu foarte multe twist-uri pe care nu o să vi le dezvălui. E povestea clasică a băiatului sărac, cinstit, dar foarte talentat, un bun pilot, dar şi un bun mecanic care îşi doreşte cândva să-l învingă pe băiatul cu bani, care întotdeauna a avut maşinile mai bune şi a avut o sansă în plus în viaţă.

Paginademedia.ro: Cine sunt protagoniştii?

Codin Maticiuc: În rolul principal masculin este Denis Hanganu, iar rolul principal feminin este al Ştefaniei.

Paginademedia.ro: Cine mai face parte din distribuţie?

Codin Maticiuc: Andi Vasluianu face parte din distribuţie într-un rol secundar, dar de amploare. George Ivaşcu, Sali Levent. Sunt foarte mulţi actori buni şi pricepuţi în această producţie.

Paginademedia.ro: Şi tu faci parte din distribuţie?

Codin Maticiuc: Eu sunt personajul negativ al acestui film.

Paginademedia.ro: Cine s-a ocupat de scenariu si regie?

Codin Maticiuc: Scenariul este semnat de Anghel Damian, iar regia este împărţită între acelaşi Anghel Damian şi Millo Simulov, pentru că e o producţie extrem de grea, un film foarte scump şi avem nevoie de doi regizori. Unul pe o zonă un pic mai creativă şi unul pe o zonă de acţiune.

Paginademedia.ro: Când o sa-l putem vedea în cinematografe?

Codin Maticiuc: Filmul este programat de principiu pentru cinema în toamna 2025.

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus