Skip to main content

Situaţie la tabloidul SpyNews, din Intact: şapte oameni, inclusiv noul redactor-şef, concediaţi după mai puţin de o lună. Suspiciuni negate de scurgere de informaţii. Ştirea cu Mădălin Ionescu care a "detonat" totul

 
Situaţie la tabloidul SpyNews, din Intact: şapte oameni, inclusiv noul redactor-şef, concediaţi după mai puţin de o lună. Suspiciuni negate de scurgere de informaţii. Ştirea cu Mădălin Ionescu care a "detonat" totul

Şapte oameni au fost concediaţi de site-ul tabloid SpyNews.ro săptămâna trecută, la aproximativ o lună de când au fost angajaţi. Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, decizia a venit în contextul unor suspiciuni de scurgere de informaţii. Conducerea site-ului spune că motivul a fost "mai complex", iar jurnaliştii în cauză neagă suspiciunile şi exclud acuzaţiile de "trădare".

Publicitate

Detalii, în continuare:

Mădălin Ionescu şi ştirea care a aprins scânteia

"Cancan.ro vă dă bomba din televiziune! Mădălin Ionescu se întoarce în curând pe micile ecrane", scria Cancan săptămâna trecută, miercuri. Titlul materialului: "Cancan.ro a intrat în culeisele Antena Stars! Cum se va derula noua emisiune a lui Mădălin Ionescu? Face echipă cu Mitoşeru", nota CanCan.

Ştirea de pe CanCan a încins spiritele la... SpyNews. Asta pentru că publicaţia tabloidă (strâns legată de Antena Stars) avea pregătit de publicare un material pe această temă, care era programat să fie publicat ziua următoare, joi.

Rezultatul, potrivit informaţiilor Paginademedia.ro: suspiciuni de scurgere de informaţii dinspre redacţia SpyNews către CanCan.ro. Deşi suspiciunile nu au fost dovedite, şapte oameni veniţi de o lună (inclusiv noul redactor-şef Radu Munteanu) au fost daţi afară în acest context.

Înainte de ce spun părţile implicate, puţin context:

La începutul lunii iulie, în echipa SpyNews a fost (re)adus Radu Munteanu, ca redactor-şef al site-ului. Munteanu lucrase la site-ul SpyNews încă de la lansarea acestuia, după care a plecat şi a fost câţiva ani şeful zonei de monden de la Fanatik. 

Munteanu a început să construiască o nouă echipă şi a adus alţi şase jurnalişti la SpyNews.

Munteanu: "Nu am trădat niciodată". Elena Savu, şefa site-ului: "Aşteptările nu au fost îndeplinite"

De ce au fost concediaţi cei şapte jurnalişti?

Oficialii Antena Stars au declarat pentru Paginademedia.ro spune că decizia a implicat mai multe aspecte, iar scurgerea de informaţii este doar, "o parte mică", un context şi este vorba doar de suspiciuni.

Elena Savu, director Antena Stars şi coordonator al site-ului SpyNews, pentru Paginademedia.ro:

“Decizia de întrerupere a colaborării a venit în contextul perioadei de probă firească în care se aflau cei câţiva oameni aduşi la începutul lunii iulie, să întărească vechea echipă Spy News, perioadă suficientă pentru a constata că aşteptările profesionale si angajamentele setate la început, nu au fost îndeplinite!”

La rândul lui, Radu Munteanu spune că "ideile mele despre online nu au corespuns cu ce se dorea" şi că "niciodată nu aş fi trădat sau sifonat articole de la site-ul la care am ajuns sa construiesc în favoarea altuia".

Radu Munteanu, pentru Paginademedia.ro: 

Nu as vrea sa fiu înţeles greşit, dar se pare că ideile mele despre online nu au corespuns cu ce se dorea. Plus, zic eu, când toată lumea se pricepe brusc, iar profesionalismul e în altă discuţie, lucrurile nu se leagă.

Mă deranjează însă ideea ca nu aş fi fost fidel, eu sau oricare din echipa pe care am adus-o, cu toţii profesionişti desăvârşiţi şi pentru care orice site din România si-ar da ultimele resurse. Dovada ca mi-am făcut treaba este în BRAT.

În orice caz, le urez bafta multa celor de la Spy, unii dintre ei chiar merita. Aştept sa sa dovedească, în baza celor învăţate de la colegii mei şi de la mine, ca au meritat cele 3 saptamani de efort. Ma rog, 24 de zile.

Munteanu neagă clar suspiciunile de scurgere de informaţii, mai ales că un articol pe aceeaşi temă apăruse în CanCan în luna mai, când echipa concediată acum nu lucra la SpyNews: "S-a produs împăcarea istorică dintre Mădălin Ionescu şi postul TV de la care a plecat cu scandal", scria CanCan, care puncta că Ionescu va avea emisiune la Antena Stars.

Radu Munteanu, pentru Paginademedia.ro:

"Niciodată nu aş fi trădat sau sifonat articole de la site-ul la care am ajuns sa construiesc în favoarea altuia. Niciodată nu am trădat încrederea cuiva. Şi nu aş face-o, mai ales că aveam o echipa serioasa, chiar extraordinara, alături de mine, oameni care si-au pus încrederea în proiectul meu şi al lor."

Duplă plecarea celor şapte jurnalişti de la SpyNews, conducerea editorială a redacţiei rămâne la Angela Ciupitu, cea care a fost redactor-şef până la venirea lui Radu Munteanu, dar rămăsese la site şi în ultima lună.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus