Skip to main content

Festivalul de animaţie Animest şi Pro TV lansează un concurs de scenarii pentru seriale de animaţie. Cine se poate înscrie?

 
foto: freepik.com
foto: freepik.com

Concurs. Festivalul de animaţie Animest şi Pro TV lansează un concurs de scenarii pentru seriale de animaţie. Concursul este intitulat Toon Scripts şi se pot înscrie atât scenariştii experimentaţi, cât şi cei aflaţi la debut, autori din România cu vârste peste 18 ani.

Publicitate

Ce propuneri trebuie să trimită autorii?

Autorii sunt invitaţi să trimită propuneri de scenarii pentru Miniserie TV animată de 6 sau 8 episoade a minimum 20 de minute şi maximum 25 de minute, pentru orice target de audienţă.

Cum se face înscrierea?

Înscrierile au loc până pe 1 septembrie 2024 şi se pot face completând un formular online. Înscrierea se poate face accesând acest LINK.

„Deşi se află în topul preferinţelor publicului devorator de seriale, filmele de animaţie reprezintă încă un teritoriu puţin explorat în cinematografia românească.

Prin intermediul acestui concurs, ANIMEST îşi propune să încurajeze scrierea de scenarii de seriale TV de animaţie. Competiţia le oferă autorilor vizibilitate şi şansa de a întâlni potenţiali parteneri, ceea ce reprezintă un pas important în concretizarea propunerilor ca producţii”, transmit organizatorii.

Juriul va selecta 5 proiecte finaliste

Până pe 16 septembrie, un juriu desemnat de Asociaţia ANIMEST şi PRO TV va selecta un număr de maximum 5 proiecte finaliste.

Workshop pentru finalişti

În cadrul Festivalului Animest (4-13 octombrie 2024), finaliştii vor participa la un workshop aplicat de dezvoltare de proiect, condus de un producător TV cu experienţă, desemnat de PRO TV şi ANIMEST. Programul workshop-ului va solicita participanţii 1-3 zile şi va fi anunţat în septembrie.

Când se va anunţa câştigătorul?

Autorul scenariului câştigător va semna un contract de dezvoltare a episodului-pilot şi a bibliei serialului, sub îndrumarea unor producători TV cu experienţă, contract în valoare de 5000 euro brut.

Câştigătorul va fi anunţat la Gala de închidere a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie ANIMEST, ediţia a XIX-a.

Regulamentul complet al concursului poate fi consulatat AICI.

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus