Skip to main content

Consiliul Concurenţei analizează preluarea Telekom de omul de afaceri Adrian Tomşa, proprietarul Prima TV, şi de Digi Romania

 
© LCVA | Dreamstime.com
© LCVA | Dreamstime.com

Tranzacţia prin care omul de afaceri Adrian Tomşa vrea să preia Telekom Romania a ajuns pe masa Consiliului Concurenţei. Instituţia a anunţat că urmează să analizeze tranzacţia prin care Gheorghe Adrian Tomşa intenţionează să preia Telekom Romania Mobile Communications SA, mai puţin o serie de active care vor fi preluate de Digi România SA.

Publicitate

„Conform prevederilor Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie analizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, anunţă instituţia. 

Gheorghe Adrian Tomşa controlează grupul Clever Media care operează în România în principal în domeniul difuzării de programe de televiziune, activităţi de telecomunicaţii prin reţele de comunicaţii electronice, cesionarea drepturilor de difuzare TV pentru competiţii sportive, vânzarea drepturilor de retransmisie a propriilor canale către marii operatori de pe piaţă şi publicitate TV şi online.

Digi Romania SA este un operator de telecomunicaţii român care prestează servicii de comunicaţii electronice, furnizând servicii de retail şi de gros, telefonie mobilă şi fixă, servicii de voce şi date, servicii de conectivitate, precum şi servicii TV prin cablu sau satelit în România, Spania, Italia şi Portugalia.
Activele Telekom Romania Mobile Communications SA pe care Digi România SA intenţionează să le preia constau în spectru, întreaga reţea radio cu toate turnurile şi echipamentele şi contractele cu clienţii de tip pre-paid.

Telekom Romania Mobile Communications SA, care face parte din grupul Deutsche Telekom, se ocupă cu activităţi de telecomunicaţii prin reţele fără fir (exclusiv prin satelit).

Digi Romania, companie fondată de omul de afcaeri Zoltan Teszari, şi listată la Bursa de Valori Bucureşti, a anunţat recent că a încheiat un acord de principiu privind principalii termeni şi condiţii pentru achiziţionarea de către West Network Invest S.R.L, un vehicul investiţional deţinut majoritar de către Digi şi minoritar de către grupul Clever Media, a unei deţineri de 99,9999994% din capitalul social al Telekom Romania Mobile Communications S.A. („Telekom Romania Mobile”) de la Hellenic Telecommunications Organization S.A. („Tranzacţia”)”

Conform înţelegerii dintre acţionarii West Network Invest S.R.L., în cazul în care Tranzacţia este finalizată, Telekom Romania Mobile urmează să rămână în piaţă ca operator independent de telecomunicaţii.

West Network Invest este deţinută în proporţie de 75% de Adrian Tomşa şi în proporţie de 25% de RCS RDS SA (DIGI COMMUNICATIONS N.V. este asociat indirect cu 23,39%), conform datelor de pe platforma Termene.ro.

Compania înfiinţată în urmă cu 10 ani nu a raportat afaceri niciodată, ci doar pierderi cuprinse între câteva sute şi câteva mii de lei şi nu are în prezent angajaţi raportaţi).

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus