Skip to main content

PERFORMANŢĂ. Patru trofee internaţionale pentru Cor cu Dor, ansamblul de copii care a impresionat juriul Românii au talent şi care a cântat cu nume importante ale muzicii (VIDEO)

 
PERFORMANŢĂ. Patru trofee internaţionale pentru Cor cu Dor, ansamblul de copii care a impresionat juriul Românii au talent şi care a cântat cu nume importante ale muzicii (VIDEO)

Palmares impresionant pentru Cor cu Dor, ansamblu coral de copii, la festivalul internaţional Chorus Inside, care a avut loc în Croaţia. Corul dirijat de Teodora Jaworski s-a întors în ţară cu patru trofee, într-un concurs la care au participat coruri din întreaga lume, de la România, Polonia şi Croaţia, la Brazilia şi Taiwan.

Publicitate

Cor cu Dor este cunoscut publicului din România pentru spectacole în care a cântat alături de nume precum Vama (corul a deschis concertul din acest an de la Arenele Romane), Iris şi Nikos Vertis. Totodată, s-a făcut remarcat în sezonul trecut Românii au talent, cu un moment inedit de rock.

Detalii, în continuare:

Patru trofee au fost acordate Cor cu Dor la festivalul Chorus Inside Croaţia. Două dintre ele, pentru cele mai bune performanţe din secţiune. Astfel, Cor cu Dor a câştigat aurul, respectiv categoria de "Muzică tradiţională" şi categoria "Gospel".

Performanţa Cor cu Dor a impresionat juriul festivalului internaţional, care a ales să decerneze încă două trofee ansamblului de copii din România. Astfel, cel de-al treilea trofeu din palmaresul din Croaţia a fost astfel acordat pentru coregrafia pieselor Cor cu Dor.

Prestaţia pianistului Abel Corban a fost remarcată de membrii juriului, drept pentru care cel de-al patrulea trofeu a fost acordat pentru "Cel mai bun muzician" artistului care a acompaniat corul din România. Abel Corban este, printre altele, şi pianist la Corul Madrigal, dar şi în spectacolele de la Opera Comică pentru Copii (Matilda, de exemplu, din această stagiune).

GALERIE FOTO. Cor cu Dor, patru premii internaţionale în Croaţia

Ce înseamnă acest premiu internaţional pentru Cor cu Dor?

Teodora Jaworski, dirijor, fondatoarea Cor cu Dor:

"Pentru mine ca şi dirijor, premiile obţinute cu copiii şi tinerii din Cor cu Dor înseamnă răsplata muncii pe care toţi o depunem pentru echipa minunată din care facem şi fac parte.

Fiecare premiu pe care l-am primit la categoriile unde noi am participat a fost bucuria din privirile copiiilor mei, a fost fericirea din inimile lor, a fost un vis care s-a adeverit. Atunci când am primit şi premiul special pentru cele mai bune coregrafii din concurs, a fost o surpriză atât de plăcută,încât aveam lacrimi în ochi, noi abordând coregrafii destul de rar.

Vreau să le spun copiiilor mei că mereu îmi demonstrează ca munca înnobilează şi aduce fericire şi amintiri minunate şi ca îi iubesc din tot sufletul meu."

VIDEO. Cor cu Dor, în deschiderea Chorus Inside, la Rovinje

Festivalul a avut loc la sfârşitul lunii august, în câteva localităţi din Croaţia. Deschderea a fost în oraşul-port medieval Rovinje, unde imnul României s-a auzit în faţa Bisericii Sfânta Eufemia, iar compeţia s-a desfăşurat la Pazin.

România, cele mai multe premii la festival

România a fost reprezentată de două ansambluri corale Cor cu Dor, din Bucureşti şi Corala de fete Ciprian Porumbescu, din Suceava. 

Şase trofee au câştigat românii la concursul internaţional: patru pentru Cor cu Dor şi două pentru Corala Ciprian Porumbescu.

Cor cu Dor, pe scena Românii au talent

Cor cu Dor au fost prezenţi cu un moment inedit în sezonul trecut Românii au talent. Cu un moment de rock, acompaniaţi de instrumentişti - tobe, chitară, chitară bass (copii, de asemenea, membrii ai corului), cei de la Cor cu Dor au anmat atmosfera emisiunii şi au obţinut patru de "Da" din partea juraţilor: Mihai Bobonete, Andra, Dragoş Bugur şi Andi Moisescu.

Proiectul Cor cu Dor a pornit în urmă cu opt ani cu opt copii, îndrumaţi de dirijorul Teodora Jaworski, artist liric şi solist la vremea respectivă al Corului Naţional de Cameră Madrigal - Marin Constantin. Acum sunt zeci de copii în ansamblul coral.

Corul a cântat, de-a lungul timpului, şi alături de corul Madrigal, dar şi, pe scenă, de nume precum Iris, Nikos Vertis, Tom Odell, Andra, Smiley, Loredana, Zoli Toth, Feli, Irina Rimes sau Ducu Bertzi.

Cor cu Dor a obţinut şi recunoaştere internaţională, precum Premiul I la festivalul internaţional de cor din Paralia, Grecia - International Choir Festival Music & Sea.

Încrieri la Cor cu Dor

Ansamblul coral îşi propune să se extindă. În prezent, Cor cu Dor organizează audiţii pentru copii între 11 şi 18 ani care să fie parte a proiectului coordonat de Teodora Jaworski.

Audiţiile vor avea loc pe 17 septembrie. Mai multe detalii, la corcudorchoir[at]gmail.com şi pe pagina de Facebook Cor cu Dor.

VIDEO. Cor cu Dor, pe scena Românii au talent

VIDEO. Cor cu Dor, pe scena concursului Chorus Inside Croaţia

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus