Skip to main content

S-au terminat filmările pentru Cravata galbenă, cu John Malkovich, în rolul lui Sergiu Celibidache. Când se va lansa?

 
John Malkovich, în rolul lui Sergiu Celibidache
John Malkovich, în rolul lui Sergiu Celibidache

Filmările pentru Cravata galbenă (The Yellow Tie) s-au încheiat. Producţia prezintă viaţa unuia dintre cei mai îndrăgiţi dirijori români de muzică clasică, Sergiu Celibidache, interpretat de actorul John Malkovich.

Publicitate

Cravata galbenă a fost filmată în Bucureşti, unde au fost construite decoruri care au reprodus mai multe locuri importante pentru redarea poveştii, din zece ţări, inclusiv casa din Franţa a celebrului dirijor.

Acţiunea acoperă peste şapte decenii.

Cravata galbenă este regizată de fiul dirijorului, Serge Ioan Celebidachi, după un scenariu co-scris alături de James Olivier.

Adela Vrînceanu Celebidachi, producătoarea filumului:

„Cravata Galbenă a fost o mare provocare profesională pentru noi toţi. Este probabil cel mai mare film 100% românesc făcut vreodată. A fost un drum foarte greu să ajungem aici, să încheiem filmările (...)."

Când se va lansa?

Filmul Cravata Galbenă va fi lansat în toamna anului 2024.

John Malkovich, în rolul dirijorului Sergiu Celibidache

În rolurile principale sunt actorii Ben Schnetzer (The Book Thief) şi Kate Phillips (Downton Abbey).

Ben Schnetzer va avea rol principal şi îl va interpreta pe dirijorul Sergiu Celibidache în anii tinereţii, iar John Malkovich (Dangerous Liaisons, Being John Malkovich) îl va pune în scenă în ultima parte a vieţii. 

Miranda Richardson (Tom&Viv, Damage), Sean Bean (Game of Thrones, Lord of the Rings), Anton Lesser (Game of Thrones) şi Charlie Rowe (Rocketman) completează distribuţia filmului Cravata Galbenă.

Producătorii filmului sunt Adela Vrînceanu Celebidachi, Cristina Dobriţoiu, Andrei Boncea, James Olivier şi Robert W. Cort.

Din echipă mai fac parte cineastul Peter Menzies Jr., designerul de costume Alessandro Lai, designerul de coafură şi machiaj Lynda Armstrong şi scenograful Vlad Vieru. Muzica originală este semnată de Kathryn Kluge şi Kim Allen Kluge, iar Des Hamilton şi Georgia Topley conduc castingul internaţional.

„Cravata Galbenă înseamnă puterea pe care fiecare dintre noi o avem să îşi urmeze visul”

Credit foto: Adi Marineci

„Cravata Galbenă înseamnă puterea pe care fiecare dintre noi o avem să îşi urmeze visul. Cum Celibidache născut în Roman, Neamţ, a ajuns să dirijeze pe cele mai mari scene ale lumii, aşa fiecare dintre noi, dacă îşi urmează cu determinare şi perseverenţă un vis, poate să şi-l îndeplinească.

Cravata Galbenă e un film necesar în vremurile pe care le trăim, vremuri în care cei mai mulţi dintre noi şi-au pierdut încrederea într-un viitor mai bun, şi-au pierdut încrederea că pot să facă orice îşi doresc.
 
Cravata Galbenă este necesar pentru România, atât la nivel internaţional, pentru a arăta lumii că suntem o ţară care merită respect, cât şi pe plan naţional, pentru a regăsi sentimentul de mândrie naţională şi pentru a oferi exemple de români care au reuşit la nivel mondial. Aceste modele sunt cruciale pentru generaţia tânără”, mai adaugă producătoarea filmului Adela Vrînceanu Celebidachi.

Peste 10.000 de persoane au fost spectatorii punerii în scenă a unor concerte istorice susţinute de renumitul dirijor în Philadelphia, Buenos Aires, Veneţia, Bucureşti sau Berlin.

Simfoniile lui Anton Bruckner, Beethoven, Ravel şi George Enescu au fost reinterpretate de Orchestra Română de Tineret a Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română”, Orchestra Filarmonicii „George Enescu”, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Paul Constantinescu" Ploieşti, Orchestra Simfonică a Operei Naţionale Bucureşti, Orchestra Simfonică Monica Calofir.
 
La Rapsodia Română, recreată pe scena Ateneului din Bucureşti au fost prezenţi, în calitate de spectatori, câţiva dintre cei care au cântat pe aceeaşi scenă cu maestrul Sergiu Celibidache în 1978, la revenirea pentru scurt timp a acestuia în ţară.

Citeşte şi: Încep filmările pentru Cravata galbenă la Bucureşti. John Malkovich, în rolul lui Sergiu Celibidache

Citeşte şi: Miranda Richardson şi Sean Bean completează distribuţia filmului Cravata galbenă

 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus