Skip to main content

Itsy Bitsy organizează o nouă ediţie de cursuri gratuite de jurnalism pentru copii. Vor fi trei ateliere la care pot participa cei mici

 
Itsy Bitsy organizează o nouă ediţie de cursuri gratuite de jurnalism pentru copii. Vor fi trei ateliere la care pot participa cei mici

Cursuri de jurnalism pentru cei mici. Itsy Bitsy, post de radio pentru părinţi şi copii, organizează şi anul acesta o nouă serie de cursuri gratuite de jurnalism pentru cei mici.

Publicitate

Evenimentul are loc în perioada 1 şi 11 august, în Parcul Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti. Copiii pot participa gratuit la trei ateliere: de Jurnalism, de DJ muzical şi de realizator radio de la Radio Boot Camp – ediţia a treia.

La cursurile şcolii de vară Radio Boot Camp, ei vor realiza propriile materiale jurnalistice, apoi le vor prezenta în studioul de emisie mobil Itsy Bitsy şi se vor face auziţi în direct la radio.

Cursurile de jurnalism din cadrul Radio Boot Camp se adresează copiilor cu vârsta peste 7 ani.

La Radio Boot Camp sunt organizate trei ateliere:

  • Atelierul de Jurnalism, unde copiii învaţă ce sunt şi cum se realizează o ştire, o relatare sportivă, un buletin meteo, un radio-documentar sau un interviu. În plus, au ocazia să facă propriile texte jurnalistice corecte, dar şi exerciţii de dicţie, alături de eroii lor preferaţi de la Itsy Bitsy;
  • Atelierul de Radio, unde copiii află care sunt meseriile din orice radio, văd cum arată un studio de emisie radio (microfoane, mixer, calculator şi soft de emisie, căşti, boxe etc.) şi experimenteză prezentarea creaţiei lor jurnalistice chiar în direct, la microfonul din Radiomobil;
  • Atelierul de DJ muzical, unde copiii descoperă cum funcţionează mixerul de radio, au ocazia “să facă butoane” şi să mixeze piesele lor muzicale preferate.

Copiii pot participa la oricare dintre cele 11 întâlniri tematice desfăşurate în perioada 1 – 11 august 2024, zilnic, de la ora 18:00 la ora 21:00, în Parcul Al. Ioan Cuza din Bucureşti.

Radio Boot Camp – ediţia a treia este un proiect al Asociaţiei Părinţilor Isteţi în parteneriat cu Itsy Bitsy FM şi finanţat de Primăria Sectorului 3 cu fonduri nerambursabile de la bugetul local.

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus