Skip to main content

DE PE NET. A apărut click-baitul ...foto. Plus o varză de ştire. Pardon, o ştire cu varză. Murată

 
DE PE NET. A apărut click-baitul ...foto. Plus o varză de ştire. Pardon, o ştire cu varză. Murată

Două ştiri culese de pe net în ultima săptămână, care nu au nevoie de prea multe comentarii. Dar care ies în evidenţă. Ne-au fost semnalate de cititori: un inedit click-bait ...foto şi o ştire de interes maxim (cu o varză mutată subiect). Din care se înţelege ...o varză.

Publicitate

Să le luăm pe rând:

1. Mută ...frunza!

Lansarea noului model Dacia a trezit curiozitatea românilor. Cum arată "cel mai mare model Dacia", Bigster. Observator News  şi ...ghinion: o frunză uriaşă "a intrat în cadru" fix peste minunăţia de maşină. Vreţi să vedeţi "primele imagini"? EXCLUSIV, zice site-ul din grupul Intact. Daţi click! Un click-bait ...foto.

Aceeaşi fotografie de click-bait a fost folosită şi de site-ul Ştiripesurse: vrei să dai frunza deoparte? Citeşte ştirea. De notat că măcar ştiripesurse a notat sursa fotografiei cu frunza buclucaşă.

2. Adio, varză!

Gândul ne anunţă un eveniment apocaliptic: "Adio varză murată pentru români" Nu aţi înţeles titlul? Acesta continuă: "Ce spune Ordonanţa de Urgenţă 67/2023" Nu aţi înţeles? Citiţi ştirea.

Am citit-o şi noi:

Primul paragraf: 

"Ordonanţa de Urgenţă 67/2023 arată că anumite alimente au adaosul comercial plafonat, până la finalul lui 2024, însă pe listă nu este inclus un produs consumat de mulţi români: varză murată. Iată mai jos, în articol, ce se precizează în OUG 67/2023 şi ce trebuie să ştie românii, toamna aceasta."

Bun, ce trebuie să ştie românii?

Până atunci, ştirea ne introduce într-o compunere şcolară: "S-a apropiat cu paşi repezi toamna, anotimpul în care multe persoane aleg să îşi revizuiască beciul şi cămara şi, de altfel, să prepare produse specifice sezonului." Mai aflăm cât costă un kilogram de varză (normală), unul de castraveţi şi unul de gogoşari.

Şi varza murată? De ce adio?

Că tot ne-am întrebat, articolul reia informaţia: "varza nu este inclusă în lista legumelor în cazul cărora adaosul comercial este plafonat". Adică? Ne întrebăm şi noi, dar articolul se opreşte la timp şi ne spune că sursa e ObservatorNews. Am vrus să verificăm şi acolo ştirea de importantă naţională, dar nu era link.

Aţi înţeles ceva, în afară de o ...varză?

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus