Skip to main content

Nume nou în echipa România liberă. Jurnalista Dana Macsim s-a alăturat publicaţiei de ştiri

 
Dana Macism / foto: romanialibera.ro
Dana Macism / foto: romanialibera.ro

De la TV, în online. Prezentatoarea Dana Macsim s-a alăturat publicaţiei România liberă de la începutul acestei luni. Jurnalista a fost editor şi prezentator de ştiri la Realitatea Plus din decembrie 2019 până în iulie.

Publicitate

„Televiziunea are un tip de rigoare şi mesaje pe care nu le regăseşti în presa scrisă. Am vrut să trec prin experienţa condeiului, pentru că ce scrii rămâne.

România Liberă mi-a dat şansa de a scrie liber, de-a avea opinii şi de-a le aşeza în contextul potrivit”, a declarat jurnalista pentru Paginademedia.

Ce texte scrie la România liberă?

La România liberă, Dana Macism scrie editoriale (segmentul Opinii) şi Externe, în principal, dar merge şi pe Eveniment intern/internaţional.

În trecut, jurnalista a lucrat la Prima TV, Naţional TV, Profit.ro şi Money Channel. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost şi este profesor de limba franceză şi de limba şi literatura română la diverse instituţii de învăţământ.

Cine este Dana Macsim via romanialibera.ro? 

  • A intrat în presă în 1998, iar timp de zece ani a fost corespondent local.
  • A fost editor şi prezentator de ştiri la Realitatea Plus din Bucureşti, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024.
  • Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă.
  • Anterior, a lucrat la Prima tv, Naţional Tv, Profit.ro şi Money Channel în aceleaşi funcţii.
  • Dana a fost coordonator de marketing şi comunicare la TCE 3 Brazi Group şi expert în comunicare la Agenţia pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est.
  • De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă şi Cultură Neamţ şi copywriter la Opera Comică pentru Copii din Bucureşti.
  • Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost şi este profesor de limba franceză şi de limba şi literatura română la diverse instituţii de învăţământ.
  • Dana deţine un master în Comunicare de la Universitatea din Bucureşti şi este traducător şi interpret certificat pentru limba franceză.

Citeşte şi: Faţă nouă la Realitatea Plus, pentru ştirile matinale din weekend. A trecut şi pe la Profit TV sau N24

 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus