Skip to main content

VIDEO SPECIAL. Am provocat vedete şi influenceri să ne răspundă: De ce să se mai uite lumea la TV când există Tik Tok, YouTube sau Netflix?

 
VIDEO SPECIAL. Am provocat vedete şi influenceri să ne răspundă: De ce să se mai uite lumea la TV când există Tik Tok, YouTube sau Netflix?

VIDEO. De ce să se mai uite lumea la TV când sunt atâtea alternative precum Tik Tok, YouTube, etc? Nume ca Teo Trandafir, Ioana Cosma, Mădălina Dobrovolschi, Ana Muşat şi Iulian Lemnaru au acceptat provocararea.

Publicitate

Câteva dintre răspunsuri:

„După părerea mea Tik Tok-ul, să mă iertaţi şi puteţi să vă supăraţi pe mine, nu te isteţeşte cine ştie ce.

Nu e ca şi cum televorul ar fi Academia Română, dar eu m-am uitat pe Tik Tok şi am văzut nişte nenorociri şi nişte treburi. Se aruncă unii în cap, îşi rup oasele, se umplu spitalele de copii. Ceva rău. Eu nu mă înţeleg bine cu Tik Tok-ul, deci nu mă uit”, a spus Teo Trandafir, Kanal D.

Ce spune jurnalista Ioana Cosma:
 
„Fiecare foloseşte reţelele cum doreşte. Cred că trebuie să ne uităm în continuare, insist pentru media tradiţională, pentru a ne informa. E adevărat că trebuie să facem un tur de locaţii, să vezi de peste tot şi îţi extragi tu informaţiile pe care le doreşti.
 
Iar Tik Tok, de exemplu, este o reţea pe care eu o văd ca o reţea care ne ajută să ne ocupăm timpul redus, spre exemplu din metrou sau când suntem într-o maşină, evident nu la volan.
Ceva pe o perioadă scurtă.
 
Nu sunt cel mai mare consummator de Tik Tok, dar în această perioadă Tik Tok-ul a explodat. Nu sunt cel mai mare consummator şi eu aşa îl percep în acest moment, nu ca fiind o reţea de socializare care ne educă sau ne aduce informaţii, ci doar pentru relaxare dar pe termen foarte scurt. Dar mass-media tradiţională există şi să ne bucurăm încă de ea”.

Mădălina Dobrovolschi, TVR 1:

„Aş face o glumă aici. De ce să mai mergi medic acum când poţi să-ţi pui diagnosticul singur intrând pe internet. Aşa este şi cu televiziunea.

Ea rămâne o sursă importantă de informaţii din punctul meu de vedere, pentru că mai sunt încă redacţii în care sunt jurnalişti profesionişti, jurnalişti care ştiu să verifice informaţia, care dau credibilitate materialelor pe care le transmit şi e mai mult decât necesar în această perioadă în care suntem bombordaţi de informaţii false, să ştim să ne alegem sursa de informare şi această sursă de informare să fie una sigură”.

Creatoarea de conţinut Azaleea Necula ne-a povestit că:

„TV-ul rămâne relevant pentru conţinutul de calitate, cum ar fi ştirile live, evenimentele sportive, emisiunile speciale care aduc toată familia la un loc.

Deşi platformele de genul Tik Tok, YouTube îţi oferă un conţinut rapid şi divers, TV-ul îţi oferă un alt tip de experienţă, mai relaxant, când ai obosit să te uii pe aceste reţele sociale, stai şi te relaxezi la televizor, şi mai mult decât atât este o sursă sigură”, ne-a dezvăluit ea.

O altă opinie vine de la Andrei Nourescu, jurnalist Euronews România: „Părerea mea e că indiferent care ar fi tendinţele şi care ar fi trendul în clipa de faţă cu toată popularitatea TikTok-ului, YouTtube-ului, etc, televizorul rămâne televizor, iar televiziunea rămâne televiziune.

Eu personal prefer mereu varianta ecranului TV, pentru că este mai mare, mai confortabil, mai uşor de urmărit. După mine, telefonul mobil este folosit pentru comunicaţii şi nu pentru a privi programe lungi, de aceea cred că televiziunea va rămâne în continuare cea mai bună opţiune inclusiv în perioada sărbătorilor de iarnă”.

Adela Pârvu, Euronews România: „Lumea ar putea să se uite la tv pentru documentare, pentru reportaje, pentru emisiuni cu invitaţi speciali”.

„Mi se pare că dacă stai pe TikTok sau pe orice altă plaformă pierzi foarte mult timp. Aşa stând la televizor mai este şi o reclamă şi este egal timp de o pauză, te duci la baie, mai mănânci ceva.În plus, televizorul încă adună familiile pentru momentele comune. Mai vezi şi tu un meci cu familia mai ales ca băiat, un concert live” (Ana Muşat şi Iulian Lemnaru, influenceri).

Carina Delea, influencer: „Oamenii ar trebui să se uite la TV chiar dacă sunt multe alte alternative, deoarece are magia lui mai ales de sărbători, filmele clasice, show-urile de Revelion sau colindele mă fac să simt atmosfera Crăciunului” (Carina Delea).

Monica Mihai, jurnalist Euronews România:

„Alternativele în online sunt foarte bune, însă ceea ce ne-a demonstrat istoria, ca să zic aşa, este că atunci când sunt momente importante şi evenimente mari în general, oamenii aleg mai degrabă să se uite la tv şi să îşi caute informaţia de la tv.

Aşa că atunci când sunt astfel de evenimente şi în acest an am avut destule şi o să mai fie şi anul care vine, atunci mai degrabă cred că este ok să se uite lumea la televizor, pentru că acolo sunt jurnalişti cu credibiliate, cu experienţă, cu surse care pot să vină să prezinte informaţia cât mai obiectiv, poate în detrimentul nu neapărat a mediei din online, însă social media ne-a arătat în ultima perioadă că poate să propage multe informaţii care nu sunt neapărat verificate şi corecte”.

Cine a răspuns la această întrebare?

  • Teo Trandafir (una dintre gazdele emisiunii Follow us de la Kanal D2)
  • Daniel Pavel (prezentator Survivor, Pro TV)
  • Cosmin Cernat (prezintă Ştirile Kanal D de luni până vineri, de la 19.00)
  • Ioana Cosma (jurnalist sportiv şi gazda podcastului Sport Toc & Talk, un produs realizat în studioul Paginademedia)
  • Andreea Corb (influencer de food-cooking pe Tik Tok)
  • Mădălina Dobrovolschi (gazda emisiunii Ţară, ţară cine eşti la TVR 1)
  • Bianca Purcărea (influencer şi artistă)
  • Andrei Nourescu (gazda emisiunii Super #Team România, un produs realizat în studioul Paginademedia)
  • Azaleea Necula (influencer şi actriţă)
  • Florina Constantinescu (prezentatoare meteo şi gazda emisiunii Vedeta familiei la TVR 1)
  • Adela Pârvu (designer de interior şi prezentatoarea emisunii EuroDesign de la Euronews România)
  • Bianca Badea (influencer şi fostă participantă la Românii au talent)
  • Carina Delea (influencer)
  • Vitalie Cojocari (prezentator Euronews România)
  • Maria Smarandache (prezintă Weekend matinal TVR 1 şi Info Plus, TVR Info)
  • Ines Stana (influencer)
  • Ana Muşat (creator de conţinut pe social media pentru La Măruţă) şi Iulian Lemnaru (influencer şi fost concurent la show-ul Insula de 1 milion, difuzat la Kanal D)
  • Basti Ţopescu (gazda emisiunii Vis sau sau realitate la TVR 1)
  • Monica Mihai (jurnalist Euronews România)
  • Nicolas Enache (influencer)
  • Andrei Duban (gazda emisiunii Banc Show la Prima Comedy)
  • Marina Niţoiu (Prima TV)

VIDEO. De ce să se mai uite lumea la TV când are atâtea alternative?

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus