Skip to main content

Demisie la Realitatea TV. Sebastian Oancea părăseşte echipa în care a lucrat 20 de ani. Ce mesaj a transmis

 
foto: arhiva personală
foto: arhiva personală

Afectat de multe demisii în ultimii ani, postul Realitatea TV mai pierde un angajat. Sebastian Oancea a anunţat încetarea colaborării cu echipa pentru care a lucrat timp de 20 de ani.

Publicitate

„Nu am ce să le reproşez, dar sunt salarii mici şi am preferat să mă axez pe altceva”, a spus jurnalistul, contactat de Paginademedia.ro.

Sebastian Oancea a făcut anunţul demisiei de la Realitatea TV pe facebook.

Sebastian Oancea: „Dragi prieteni, colaborarea mea cu Realitatea TV a încetat. Ştiu că mulţi dintre voi aveaţi un dinte împotriva acestui post TV, eu am 20 de ani de când îi sunt loial, pentru că oamenii de acolo nu m-au obligat niciodată să fac nimic care să-mi afecteze integritatea jurnalistică.

Am fost un corespondent judeţean care şi-a făcut treaba şi punct. Nu mi s-a spus să evit subiecte, nu am evitat subiecte. Dincolo de proiectele mele cu PRESShub şi G4 Media, plus Comisia Europeană, voi face parte dintr-o echipă de jurnalişti de investigaţie (ce ador) care va bubui, sper, mediul politico-administrativ. Vă pup.

Mă găsiţi pe Vrancea 24, Presshub, G4 Media şi altele”, a scris jurnalistul, pe conturile sale de pe reţelele sociale.

De asemenea, contactat de Paginademedia.ro, jurnalistul Sebastian Oancea a oferit mai multe detalii despre plecarea sa de la Realitatea TV.

Sebastian Oancea: „Am o colaborare şi cu Comisia europeană, proiect despre care nu doresc momentan să ofer mai multe informaţii.

Nu am ce să le reproşez celor de la Realitatea TV, dar pandemia şi-a pus amprenta pe job-ul nostru, în sensul că foarte puţini mai facem teren şi atunci nu mai văd rostul unei corespondenţe.

De asemenea, salariile sunt destul de mici şi am preferat să mă axez mai mult pe investigaţii şi pe editare şi creare de conţinut propriu. Pentru că acesta este domeniul meu preferat: Investigaţiile.”

Carte de vizită Sebastian Oancea:

Sebastian Oancea a început să lucreze ca jurnalist în 2003, pentru Ziarul de Vrancea, apoi a fost numit redactor-şef la publicaţia Vrancea24 (din 15 septembrie 2015), funcţie pe care o ocupă şi în prezent,

Colaborarea cu presa din Capitală a început-o în calitate de corespondent mai întăi - a lucrat pentru redacţiile publicaţiilor Academia Caţavencu, Ziua şi Cotidianul.

În televiziune a debutat la staţiile locale: mai întâi la TV Diplomatic Focşani (unde a lucrat din 2004 până în 2007), apoi ca realizator de talk-show la Realitatea TV Focşani (cu care a colaborat din 2011, an în care a început şi corespondenţa cu staţia mare).

În 2018 s-a mutat provizoriu în Capitală, dar a revenit după câteva luni în Focşani. O scurtă perioadă de timp (între 2012-2014) a colaborat cu postul RTV, apoi s-a întors în echipa de la Realitatea TV, unde a lucrat până zilele trecute. 

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus