Skip to main content

Trei televiziuni româneşti, printre care şi Pro TV, interzise în Rusia. Lista cuprinde 81 de titluri europene

 
Trei televiziuni româneşti, printre care şi Pro TV, interzise în Rusia. Lista cuprinde 81 de titluri europene

Trei televiziuni din România apar pe lista instituţiilor media care sunt interzise în Rusia. Este vorba despre Pro TV şi posturile de ştiri Digi24 şi B1 TV şi site-urile aferente acestor posturi. 

Publicitate

Acesta este răspunsul Rusiei după ce Uniunea Europeană a restricţionat trei instituţii de presă ale Kremlinului. Lista a fost publicată chiar astăzi pe site-ul Ministerului rus de Externe, iar titlurile sunt acuzate de răspândirea de informaţii false. 

În total sunt 81 de publicaţii, televiziuni şi agenţii de ştiri din toată Europa. 

„Ca răspuns al deciziei Consiliului Uniunii Europene din 17 mai de a interzice orice activitate a trei instituţii media din Rusia ((RIA Novosti, Izvestia and Rossiyskaya Gazeta), care intră în vigoare începând de astăzi, 25 iunie, sunt introduse restricţii reciproce privind accesul de pe teritoriul Federaţiei Ruse la resursele de difuzare ale unui număr de instituţii media din statele membre ale Uniunii Europene şi ale operatorilor media de uniune care răspândesc sistematic informaţii false despre desfăşurarea unei operaţiuni militare speciale”, se arată în mesajul postat pe site-ul Ministerului de Externe. 

„Dacă restricţiile asupra media ruseşti vor fi ridicate, partea rusă va reconsidera, de asemenea, decizia sa în legătură cu operatorii media menţionaţi”, se precizează în încheiere. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus