Skip to main content

Digi 24 o dă pe titluri mai "jucăuşe" în ultima perioadă, unele cu iz de click-bait: de la românca noastră care a fost pe Marte, la ruşii care aproape au cucerit New-Yorkul

 
Digi 24 o dă pe titluri mai "jucăuşe" în ultima perioadă, unele cu iz de click-bait: de la românca noastră care a fost pe Marte, la ruşii care aproape au cucerit New-Yorkul

TITRARE. O româncă a petrecut un an pe Marte şi ne spune cum a fost. Ruşii au fost la un pas să cucerească New Yorkul. Într-o legendă a unei fotografii, o tânără se plânge că are "restanţe" la somn.

Publicitate

O colecţie de altfel de titluri de pe Digi24 din ultimele zile. În ce context sunt aceste titrări "jucăuşe", unele cu iz de click-bait?

Să luăm exemplele:

1. Românca de pe Marte, în deschidere de site

Românca Anca Şelariu a petrecut un an pe Marte şi acum povesteşte cum a fost. "O onoare absolut incredibilă", era, în weekend, materialul de deschidere de pe Digi 24.

Ajunsese românca noastră pe Marte? Ce aflăm din ştire? Că este vorba de un experiment NASA în care "Patru voluntari americani, între care şi o româncă, au trăit mai mult de un an într-o capsulă care simulează condiţiile de pe planeta Marte."

"Informaţia" din tiltul de clickbait a fost reparată ulterior printr-o pereche de ghilimele: românca nu a petrecut, ci "a petrecut", a fost titlul schimbat al materialului.

2. Ruşii, aproape de New York. Aproape l-au cucerit

Analiză cu un titlu "de infarct" în Digi 24: "Cum au ajuns ruşii aproape de cucerirea New Yorkului, după o gravă eroare a apărătorilor ucraineni".

S-au mişcat ruşii atât de bine? Au ajuns la poarta marii metropole? DIn fericire, titlul este demontat încă din primul paragraf. "Trupele ruse au reuşit în ultimele zile să facă avansuri neobişnuit de rapide în sudul Ucrainei, unde au ajuns la periferia micului oraş New York din regiunea Doneţk", notează articolul.

Răsuflăm uşuraţi: New York de Doneţk, nu New York din SUA.

3. Canicula în care "nu te dormi suficient"

Un articol despre efectele caniculei şi un titlu care le confirmă. Ce spune Digi? Titlul: E caniculă, nu te dormi suficient. "Fiecare oră de odihnă e practic o depunere de bani într-un cont de economii pentru SOMN". 

Nu ştim cui îi aparţine citatul cu "contul de economii" şi nici licenţa pentru "nu te dormi". În schimb, fotografia are o explicaţie în aceeaşi notă: "Zilele astea am cam acumulat restanţe la somn"", se plânge tânăra din cadrul de pe Profimedia.

4. Cum reacţionează fiara? Nu şţii niciodată. Poate dacă dai click

Un al patrulea titlu tot de pe Digi 24, tot din ulima perioadă. Doi bărbaţi atacaţi de urs pe Transfăgărăşan. Nu ştii niciodată cum reacţionează fiara...

Titlul se termină cu cele trei puncte de suspensie. Poate nu a mai fost loc pentru continuare. Sau poate ca să dăm click. Nu am dat.

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus