Platforma HBO Max, lansată recent în România, aduce în luna iune a doua producţie originală locală. De data aceasta este vorba de o serie documentară care o are în centru pe artista Irina Rimes.
Producţia Irina Rimes: Pe drumul meu / On my Way with Irina Rimes, regizată de Barna Nemethi, după un concept de Mara Ciama, produsă de Global Records.
Aceasta este cea de-a doua colaborare dintre HBO Max şi Global Records, după talent show-ul One True Singer.
Primele 3 episoade din cele 7 ale miniseriei vor fi disponibile pe HBO Max din 3 iunie, anunţă HBO.
Sinopsis: După doi ani de activitate haotică, Irina Rimes simte că are nevoie de o schimbare pentru a se regăsi. Irina porneşte la drum timp de două săptămâni şi călătoreşte într-un studio mobil prin şase oraşe cu scopul de a-şi finaliza albumul Acasă, un album cu un concept aparte, o călătorie iniţiatică a Irinei spre redescoperirea sinelui. Producţia albumului a fost realizată de către artistă şi trupa ei în diverse zone ale ţării (Bucureşti, Braşov, Piatra Neamţ, Iaşi) şi a culminat cu o oprire în Republica Moldova, la Chişinău şi la Izvoare, de unde provine Irina.
Irina Rimes rememorează momente importante din viaţa ei, vorbeşte despre versurile pe care le scrie, despre oamenii care au ajutat-o în carieră. În paralel, sunt dezvăluite detalii despre sursele de inspiraţie ale albumelor anterioare, sunt pregătite videoclipuri şi concerte caritabile.
Profesionişti din industria muzicală, artişti şi persoane publice precum: Tudor Chirilă, Andra, Cătălin Măruţă, Damian Drăghici, Adrian Despot, The Motans, Alex Cotoi şi mulţi alţii sunt invitaţi în documentar să vorbească despre cariera artistei.
Irina Rimes, despre miniserie:
Documentarul “Irina Rimes: Pe drumul meu / On my Way with Irina Rimes” a apărut din nevoia de a spune lucruri: despre mine, despre oamenii care lucrează în acest proiect, despre ce se petrece în spatele scenei, în spatele camerelor, despre industrie, despre ce înseamnă să construieşti un proiect. Vreau să arătăm oamenilor struggle-ul de artist. Să înţeleagă mama, tata, rudele, prietenii mei de ce n-am timp să merg la ei în vizită, de ce nu răspund tot timpul la telefon, de ce dorm până la ora 4 după-amiaza, dar cel mai important, de ce scriu ceea ce scriu.
Vreau să vadă oamenii care este sacrificiul pe care-l faci atunci când decizi că vrei să devii artist. Cum trebuie să renunţi la tine şi în acelaşi timp, să se învârtă toate în jurul tău.
Tu nu poţi fi artist 8 ore pe zi, de la 10 până la 18. Eşti artist din momentul în care ai decis că nu vei face nimic altceva în viaţa asta.
Sunt onorată să pot să-mi spun povestea împreună cu HBO Max şi le mulţumesc pentru încredere.”
Johnathan Young, Producător executiv HBO Max:
„Povestea Irinei este una extrem de personală, dar în acelaşi timp universală. Este despre efortul de a-ţi găsi vocea, compromisurile şi deciziile dificile pe care trebuie să le faci, dorul de casă şi nevoia de a-ţi găsi propriul drum, cu propriile forţe.
Drumul Irinei este unul către descoperire. O vedem pe Irina în momente de relaxare, reflecţie şi reîncărcare. Mereu cu căldură, candoare şi incredibilă sinceritate. Irina Rimes: Pe drumul meu e o bijuterie şi a fost un mare privilegiu să fiu parte din această călătorie.”
Irina Rimes: Pe drumul meu / On My Way with Irina Rimes este o miniserie-documentar care are la bază o idee şi un concept creat de Mara Ciama, dezvoltată şi produsă de Global Records. Regia este semnată de Barna Nemethi. Producătorii executivi sunt Antony Root, Johnathan Young; producătorii sunt: Ioanina Pavel, Mara Ciama, Iliana Dumitrache, Alexandru Dorobanţu şi Cosmin Dogaru (Stay Sharp).
Sinopsisuri episodice:
Ep. 1 – 3 iunie (28 de minute)
Bucureşti, Braşov, Piatra Neamţ, Iaşi, Chişinău, cu destinaţia finală Izvoare – 6 oraşe, 2 săptămâni şi un album de finalizat. După 2 ani de activitate haotică, Irina Rimes ia decizia să plece la drum pentru a se regăsi pe sine, personal şi profesional. Vorbeşte despre presiunea pe care artiştii o simt atunci când trebuie să lanseze hit-uri pe bandă rulantă şi despre cum acest lucru deseori bruiază procesul creativ. Aşa apare ideea unui studio mobil cu care urmează să călătorească prin România, ca la final să ajungă „Acasă”.
Ep. 2 - 3 iunie (24 de minute)
Irina începe să resimtă presiunea camerei de filmat, care o însoţeşte în permanenţă. În acelaşi timp, simte că se loveşte de un zid în încercarea de a încheia contractul cu un label muzical din Franţa. Se opresc la un sanctuar de urşi, unde, în semn de recunoştinţă pentru munca depusă, Irina îl lasă pe Mitică, ursul de pluş pe care obişnuia să îl ia cu ea în turnee. Împreună cu echipa, stabileşte lista melodiilor care vor intra pe albumul „Acasă”.
Prima oprire pentru creaţie este Transfăgărăşan, unde, într-un refugiu de pe munte, sub cerul înstelat, lângă focul de tabără, i se alătură Alex Cotoi, unul dintre cei mai mari producători muzicali din România, alături de care lucrează la o nouă piesă.
Ep. 3 – 3 iunie (26 de minute)
Irina vine cu ideea de a muta „Sufrageria Irinei” în Piaţa Sfântul Ion din Braşov, cu scopul de a cânta piesele de pe albumul „Acasă” într-o variantă cât mai brută şi pentru a primi feedback-ul fanilor. Întreaga echipa e emoţionată, deoarece urmează să cânte piese care n-au mai fost repetate niciodată, însă, se bazează pe munca în echipă, coordonare şi pe zecile de concerte susţinute împreună.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
Comentarii