Skip to main content

ULTIMA ORĂ. Dorin Chioţea este noul redactor-şef Libertatea. De la TVR, înapoi la ziar

 
ULTIMA ORĂ. Dorin Chioţea este noul redactor-şef Libertatea. De la TVR, înapoi la ziar

Noul redactor-şef al ziarului Libertatea vine de la TVR. După plecarea cu scandal a unei părţi din echipa Libertatea, publicaţia anunţă un nou redactor-şef. Este vorba de Dorin Chioţea, jurnalist cu lungă expertiză pe zona de sport dar şi în zona generalistă, şi care în ultimii şapte ani a lucrat la TVR. 

Publicitate

Dorin Chioţea vine pe locul lăsat liber, la începutul acestui an, de Dan Duca. El a plecat alături de echipa lui Cătălin Tolontan şi a trecut ulterior la HotNews

Dorin Chiotea, noul redactor-şef al Libertatea:

„Sunt onorat, încrezător şi fericit să preiau această provocare. Mă întorc acasă, în locul unde m-am format ca om matur şi ca profesionist, unde mi-am întemeiat familia.

Redevin parte dintr-un grup de presă solid, cu o tradiţie îndelungată şi cu o reputaţie extraordinară. Privind către viitor, Libertatea va explora teritorii noi, oferind jurnalismul energic de care au nevoie oamenii pentru a fi mai puternici. Este evident că tehnologia de avangardă va exista pentru a pune mai mult şi mai bine în valoare creativitatea echipei. Urmăriţi-ne de multe ori pe zi. Merită! Meritaţi!”

Andrei Bereandă: Managing Director al Ringier Romania Media:

„Interactionand cu Dorin pe parcursul unui proces minuţios de recrutare, mi-am dat seama ca apartine fara indoiala, ca structura, marii familii Ringier.

Entuziasmul si energia molipsitoare, capacitatea de a aborda cu lejeritate, dar si cu maturitate si profesionalism orice subiect, din orice domeniu, curiozitatea neobosită in raport cu inovaţia, experienţa incontestabilă in materie de video si tehnologie, ne-au convins ca Dorin este un jurnalist complet, potrivit unei companii cu aproape 200 de ani de traditie in jurnalism, care in ultimii ani şi-a asumat misiunea de a investi constant in digitalizare si globalizare. Îi urăm lui Dorin bun venit acasă si îl asigurăm de întreg sprijinul Grupului Ringier.”

De-a lungul carierei sale, Dorin Chiotea s-a exprimat deopotriva în zonele sportivă şi medicala, abordând, insa, şi subiecte sociale, politice şi de investigaţii. Energic şi extrem de implicat in tot ceea ce face, Dorin a reuşit sa acopere subiecte din toata lumea: nu doar competiţii sportive de top, ci şi conflicte armate ori crize sociale majore.

Dorin Chiotea a debutat chiar la Libertatea, apoi a evoluat în carieră la Ringier Romania, pentru care a lucrat 13 ani în funcţii de conducere la Libertatea, Gazeta Sporturilor şi ProSport, dar a semnat, de asemenea, în Evenimentul Zilei, Unica şi Capital.

Din 2011, el a intrat în televiziune, având atât roluri de manager, cât şi de reporter - realizator - moderator de emisiuni cu tematici variate, difuzate în programe matinale foarte populare, dar şi în prime-time.

In cei aproape 30 de ani de media, Dorin Chioţea a coordonat câteva relansări importante ale unor cotidiene de mare tiraj, inclusiv consolidarea siteurilor aferente, dar şi proiecte speciale de infrastructură editorială.

Ce a spus Dorin Chioţea, pe pagina sa de Facebook, după plecarea: 

„Şapte ani în serviciul public au însemnat pentru mine o călătorie extraordinară. TVR este o uzină de conţinut unde mulţi profesionişti redutabili au pasiune, sacrificiu şi visuri frumoase. Tocmai de aceea am oferit totul acestui angajament în care nu am fost singur, primind în schimb satisfacţii imense. Evident, au existat şi momente amare, dar prefer să port în suflet oamenii buni, demni şi curaţi de la care am acumulat spirit şi profesie.

Mulţumesc, Irina Radu, că mi-ai relansat cariera. Doina Gradea, ai respectul meu pentru că mi-ai împins limitele dezvelind propria-ti nemilă de sine; şi ai oricât iubirea familiei mele pentru că fiul nostru cel mic a avut prin tine cândva o incalculabilă şansă în plus să fie azi frumos şi vesel ca un înger blând. Ramona Saseanu, straşnică, vrednică şi demnă să rămâi. Aş avea multe să-ţi spun, dar dezvalui aici ca ai rezistat presiunilor politice ca sa ma mentii pe lista de jurnalisti olimpici pentru Tokyo. N-ai idee cat de puternic m-am simtit de atunci!

Intre alte persoane speciale, carora le cer iertare pentru ca n-am loc sa le enumar, Bogdan Onea ar fi de menţionat: e slujbaşul "la stat" anonim, sclav cate 14 ore pe zi al propriei pasiuni. Dacă România ar fi servită atat de loial de 50% oameni ca el, am fi departe. Nu în ultimul rând, Stefan Mihai ramane un prieten pe viata. A fost soferul meu ani la rand, plecand impreuna in curse atunci cand noaptea inca se mai iubeste cu ziua. Fane mi-a fost umar pe care m-am odihnit, cateodata redactor sef cu idei geniale al multor reportaje frumoase, foarte des salvator in extremis a sute de transmisii live. Stiu ca suna ciudat acest laudatio pentru un om simplu, dar reporteria adevarata, cea pe muchie de cutit, ar fi imposibila fara acesti salahori nevazuti de marele public.

Mai am zile puţine de petrecut aici, iar motivul pentru care merg mai departe ţine de o provocare importantă. O veti afla foarte curand. Am bucuria şi încrederea ca pot învăţa mai mult într-un mediu nou, în căutarea celei mai bune versiuni a mea. Va fi un efort de echipă pe care-l vom depune împreună, dar pe care sunt pregatit sa-l sustin in primul rand eu.
Respect, TVR, rămâi o bucată de fundament solid în devenirea mea.

Hai, România!”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus