Skip to main content

Ce televiziuni vor difuza Champions League, Europa League şi Conference League, în următorii trei ani. Meciurile nu se vor mai vedea pe Pro TV

 
Credit: Topfmodel | Dreamstime.com
Credit: Topfmodel | Dreamstime.com

Au fost anunţate oficial televiziunile care vor transmite în perioada 2024 - 2027 toate meciurile Champions League, Europa League şi Conference League. Dacă în ultimii ani, Europa League şi Conference League au fost şi pe canalele Pro TV, din acest sezon, televiziunea le-a pierdut. 

Publicitate

Ca şi până acum, partidele vor fi simultan pe canalele Digi Sport şi Prima Sport. Televiziunile Orange Sport, care au transmis în trecut campionatele, s-au închis la sfârşitul lunii iunie.

„Suntem încântaţi să aducem aceste competiţii europene de top în casele telespectatorilor noştri.

Schimbările din structura competiţiilor vor oferi şi mai multă diversitate şi dramatism, iar Digi Sport va fi gazda perfectă pentru a trăi împreună emoţia fotbalului european." a declarat Mircea Şai, Manager de Proiect Digi Sport.

George Petrule, coordonator programe Prima Sport:

„Suntem extrem de mândri să anunţăm că Prima Sport va aduce în casele românilor cele mai mari competiţii de fotbal intercluburi din Europa.

Acest parteneriat cu UEFA subliniază eforturile noastre constante de a oferi conţinut de cea mai înaltă calitate şi de a ne asigura că fanii fotbalului din România nu ratează niciun moment important din aceste competiţii. În următorii trei ani, Prima Sport va deveni destinaţia principală pentru iubitorii de fotbal.” 

Champions League vine cu un format nou şi îmbunătăţit. Sezonul 2024-2025 aduce o schimbare importantă în configuraţia sistemului de desfăşurare a competiţiei: trecerea de la faza grupelor cu 32 de cluburi participante la o ligă extinsă formată din 36 de echipe. Astfel, numărul de etape va creşte de la 6 la 8, iar totalul meciurilor disputate va ajunge la 189, cu 64 de partide mai mult decât în formatul anterior.  

Sistemul UEFA Europa League va fi aliniat cu cel al UEFA Champions League, cu 189 de meciuri programate în sezonul următor. Totodată, UEFA Conference League va include o ligă extinsă de 36 de echipe şi 6 etape înainte de faza eliminatorie.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus