Skip to main content

Emilia Şercan şi Ovidiu Vanghele, printre mentorii unui program dedicat jurnaliştilor. Pot aplica jurnalişti din mai multe ţări

 
Emilia Şercan şi Ovidiu Vanghele, printre mentorii unui program dedicat jurnaliştilor. Pot aplica jurnalişti din mai multe ţări

Jurnalişti cunoscuţi ca Emilia Şercan şi Ovidiu Vanghele fac parte din echipa de mentori a Programului de Mentorat pentru Jurnalişti, un proiect lansat de Raţiu Forum. La acest program pot aplica tineri jurnalişti din din România, Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria şi Ucraina.

Publicitate

Ce condiţii trebuie să îndeplinească?

Pot participa jurnaliştii care au cel mult 26 de ani la momentul înscrierii în program şi maximum doi ani de experienţă de lucru într-o redacţie.

Cum se pot înscrie?

Cei care doresc să aplice la acest program, pot intra pe site-ul ratiuforum.com. Data-limită pentru înscriere este 14 octombrie 2024.

Cine sunt mentorii?

  • Alison Mutler (director Universul.net, fost corespondent Associated Press pentru România şi Moldova)
  • Diana Oncioiu (jurnalistă la Dela0 şi Să fie lumină)
  • Dan Perry (specialist în comunicare şi analist de politică externă, fost şef Associated Press pentru Europa, Africa, Orientul Mijlociu şi Caraibe)
  • Adam Reichardt (redactor-şef la New Eastern Europe)
  • Emilia Şercan (lector la Universitatea din Bucureşti şi jurnalistă la PressOne)
  • Nick Thorpe (corespondent pentru Europa Centrală şi de Est la BBC News)
  • Ovidiu Vanghele (jurnalist la Centrul de Investigaţii Media şi Să fie lumină)
  • Luiza Vasiliu (jurnalistă freelancer)

Pentru ediţia 2025 a Programului de Mentorat pentru Jurnalişti vor fi selectaţi maximum 16 participanţi, după analizarea atentă a propunerilor de subiecte. În cadrul programului, tinerii jurnalişti vor beneficia de sesiuni de mentorat individuale şi de grup.

Candidaţii selectaţi îşi vor prezenta ideile originale în faţa echipei de jurnalişti mentori în cadrul primei întâlniri de lucru, care va avea loc la Centrul Raţiu pentru Democraţie din Turda.

Propunerile de subiecte vor fi actualizate cu ajutorul recomandărilor primite din partea mentorilor, urmând ca articolele să fie documentate şi redactate pe durata programului, timp de patru luni.

Ce recompense vor primi jurnaliştii?

Autorii materialelor cu cel mai bun punctaj vor fi recompensaţi, printre altele, cu publicarea în publicaţii consacrate, participarea la şcoli de vară internaţionale şi la evenimente organizate de LSE IDEAS, think tank al London School of Economics şi partener al Raţiu Forum.

Nicolae Raţiu, Preşedintele Raţiu Family Charitable Foundation:

„Continuăm să susţinem tânăra generaţie de jurnalişti din România şi din regiune şi ne bucurăm să avem alături o echipă de mentori excepţionali, dispuşi să investească timp şi energie pentru a forma jurnalişti la început de drum.

În plus, datorită parteneriatului cu LSE IDEAS, le putem oferi tinerilor selectaţi acces la evenimente internaţionale organizate de London School of Economics, alături de alte beneficii”.

Luiza Vasiliu, jurnalistă freelancer şi mentor al programului:

„Când eşti jurnalist trecut prin mai mulţi ani de presă, orice întâlnire cu o tânără jurnalistă/un tânăr jurnalist e o bucurie. Acest program de mentorat ne dă şansa şi nouă, mentorilor, şi celor care abia fac primele ture pe teren, să ne repornim motoarele în forţă, împreună.

E iarăşi nevoie mai mult ca oricând de jurnalism onest şi curajos, deci şi de astfel de ocazii de formare profesională”, subliniază Luiza Vasiliu, jurnalistă freelancer şi mentor al programului.

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus