Skip to main content

FOTO. Serialul-fenomen „Emily in Paris” e pe Netflix cu partea a doua a sezonului patru. Detalii de culise.

 
FOTO. Serialul-fenomen „Emily in Paris” e pe Netflix cu partea a doua a sezonului patru. Detalii de culise.

Emily revine dar în alt oraş. Serialul „Emily in Paris” e pe Netflix cu a doua parte a sezonului patru şi aduce surprize pentru fanii de toate vârstele. Acţiunea serialului se mută acum într-un alt oraş superb, Roma şi abundă în momente care duc cu gândul la filmele cu Audrey Hepburn. 

Publicitate

În cadrul unei conferinţe de presă recente care a avut loc la Roma, cu distribuţia serialului, dar şi cu regizorul Darren Star, şi la care a participat via Zoom şi Pagina de Media, actorii şi creatorii au discutat despre experienţele lor de filmare în Roma, dezvăluind de ce această schimbare a fost nu doar revigorantă, ci şi necesară.

Darren Star, creatorul şi producătorul executiv al Emily in Paris, a explicat că decizia de a muta o parte din acţiune în Roma a venit natural. „Roma este celălalt oraş romantic al Europei”, a remarcat Star. „Când te gândeşti la modă, glamour şi bunuri de lux, lucruri cu care se ocupă compania lui Sylvie, Roma părea pasul perfect următor.” În plus, reputaţia capitalei italiene ca hub global al modei a făcut-o un decor ideal pentru extinderea călătoriilor personale şi profesionale ale personajelor.

Pentru Philippine Leroy-Beaulieu, care o interpretează pe Sylvie, mutarea la Roma a fost deosebit de personală. Crescută în acest oraş, ea a suprins auditoriul când a vorbit într-o italiană perfectă.

Pentru ea, prezenţa în Roma la filmările serialului a fost ca o întoarcere acasă. „Lumina şi căldura Romei ne-au deschis cu adevărat inimile”, a spus ea. Tranziţia de la răceala iernii pariziene la străzile scăldate în soare ale Romei nu este doar o schimbare vizuală, ci şi una simbolică, reprezentând evoluţia personajelor şi o nouă perspectivă, a mai spus actriţa.

Filmări în Locuri Iconice din Roma

Actorii au dezvăluit totodată că au fost încântaţi să filmeze în unele dintre cele mai faimoase locuri din Roma, inclusiv la Fontana Di Trevi şi la Treptele Spaniole.

Regizorul Andrew Fleming a mărturisit cât de uluitor a fost să capteze aceste locuri istorice fără aglomeraţia obişnuită de turişti.

„Să avem Fontana di Trevi şi Treptele Spaniole doar pentru noi a fost ireal”, a împărtăşit el. Pentru el, Roma a părut un „tărâm de vis fotogenic”, oferind o paletă vizuală complet nouă comparativ cu Parisul.

Collins a povestit că timpul petrecut la Roma i-a permis să vadă oraşul cu alţi ochi. „Să redescopăr oraşul ca Emily a fost foarte interesant”, a spus ea, adăugând că decorul a adus un suflu nou serialului, ceea ce este foarte important după patru sezoane. „A fost ca şi cum retrăim sezonul unu”, a remarcat Collins, deoarece atât personajul, cât şi distribuţia au explorat un nou peisaj cultural.

Vibe-ul „Vacanţă la Roma” cu Emily în pielea lui Audrey Hepburn

Influenţa filmelor clasice precum „Vacanţă la Roma” este evidentă pe tot parcursul noilor episoade.

Star şi Fleming au povestit în cadrul conferinţei desfăşurate la Roma că istoria cinematografică a oraşului a inspirat multe dintre scenele din serial.

„Nu te poţi gândi la Roma fără să te gândeşti la „Vacanţă la Roma” şi la Audrey Hepburn”, a spus Star, precizând că au discutat îndelung despre referinţele subtile la rolul iconic al lui Hepburn.

De la plimbările cu Vespa prin ruinele antice până la petrecerii şi momentul când Emily merge la ski, într-o costumaţie identică cu cea purtată de Audrey Hepburn în filmul Şarada (1963). 

Pentru Collins, unul dintre momentele de neuitat a fost filmarea unei plimbări cu Vespa prin oraş. „Poate părea puţin turistic, dar este atât de real”, le-a povestit ea jurnaliştilor

Mutarea la Roma oglindeşte şi evoluţiile personajelor. Emily, care a început serialul ca o străină în Paris, se regăseşte din nou pe un teritoriu necunoscut. De data aceasta, însă, ea abordează provocarea cu o încredere nou-găsită.

Pentru Sylvie, jucată de Leroy-Beaulieu, Roma reprezintă o extindere a lumii ei profesionale, iar episoadele explorează mai profund legăturile ei cu acest oraş. „Am legături atât de personale cu Roma, aşa că să o aduc pe Sylvie aici a părut o extensie firească a poveştii ei”, a împărtăşit actriţa.

GALERIE FOTO. Iată câteva imagini din noul sezon 

Nouă lucruri inedite despre Emily in Paris, sezonul patru

1. Costumele lui Emily din acest sezon sunt menite să reflecte creşterea şi maturizarea ei. Există, de asemenea, o temă florală în toate piesele sale vestimentare. În sezoanele anterioare a fost un mic boboc, care acum înfloreşte pe deplin, precum o femeie care se maturizează, afirmându-se, devenind mult mai puternică, cu un stil care reinterpretează codurile modei pariziene.

2. În acest sezon, Emily are 22 de coafuri diferite cu trei texturi diferite, toate menite să arate că, de-a lungul timpului, coafurile ei devin mai lejere şi mai puţin structurate. De asemenea, în acest sezon sunt folosite mai multe accesorii de păr.

3. În acest sezon, sunt prezentate 2.500 de perechi de pantofi (din care 150 de perechi de Louboutin), aproximativ 350 de genţi şi aproximativ 3.000 de bijuterii. Numărul total al pieselor vestimentare depăşeşte o mie.

4. Scena cu trăsura Bridgerton din episodul 403, din timpul Balului Heartbreak, a fost o idee care a venit din partea echipei de scenarişti. Darren Star şi echipa de creaţie au dorit să îşi arate astfel aprecierea pentru Bridgerton.

5. În episodul 406, când Emily trebuie să împrumute hainele de schi de la Camille în timpul vacanţei sale improvizate la Megève, echipa de costume a creat un look care este inspirat de cel purtat de Audrey Hepburn în filmul Şarada din 1963. Lily Collins a putut chiar să probeze ochelarii de soare Pierre Marly originali purtaţi de Hepburn în film, care au fost duplicaţi pentru filmarea scenelor din serial.

6. Puloverul urât de sărbători al lui Emily a fost conceput de Clara Daguin, o artistă plastică şi de modă care lucrează cu LED-uri. Fitoussi a fost încântată că s-a dovedit a fi „atât de oribil” pe cât sperase.

7. La meciul de polo din Episodul 408, Emily poartă o ţinută Lisou în carouri maro şi roz, care se doreşte a fi un mic omagiu adus rochiei celebre cu buline maro şi albe pe care Julia Roberts a purtat-o pentru scena de la meciul de polo din filmul FRUMUŞICA din 1990.

8. Designerul de costume Marylin Fitoussi a văzut călătoria lui Emily la Roma ca o explozie de bucurie, dragoste şi şampanie, iar şampania are bule. Ea a ales imprimeuri cu buline pentru ţinutele purtate de Emily la Roma.

9. Filmul VACANŢĂ LA ROMA din 1953 a avut o mare influenţă asupra tuturor scenelor filmate în Roma, de la cinematografie la costume. Există o ţinută anume, pe care Emily o poartă în episodul 409, compusă dintr-o fustă structurată Alaïa, o cămaşă albă Maison Courtot şi o piesă de gingham Tara Jarmon, care face trimitere directă la Audrey Hepburn în celebrul rol.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus