Skip to main content

Doi adolescenţi care au prezentat Jurnalul special de 1 iunie, alături de Mihai Rădulescu, vor modera o emisiune-concurs despre Revoluţie la TVR 2

 
Doi adolescenţi care au prezentat Jurnalul special de 1 iunie, alături de Mihai Rădulescu, vor modera o emisiune-concurs despre Revoluţie la TVR 2

Doi adolescenţi care au prezentat Jurnalul special de 1 iunie, alături de jurnalistul Mihai Rădulescu, vor avea emisiune la TVR 2. Este vorba despre Ana Baciu şi Bogdan Iatan (elevi, în vârstă de 17 ani), care au fost aleşi anul acesta să prezinte la TVR un jurnal.

Publicitate

De asemenea, în luna august, Ana şi Bogdan au urmat un internship şi au coprezentat trei ediţii de Weekend Matinal, alături de echipa emisiunii. Atunci, tinerii au aflat în detaliu cum funcţionează o producţie de televiziune.

Emisiune pe care o vor prezenta cei doi adolescenţi se numeşte „Născuţi în libertate” şi va avea premiera pe 21 octombrie, de la ora 22:00, la TVR 2.

Despre emisiune

În fiecare zi de luni, în platoul emisiunii se vor afla faţă în faţă 4 tineri născuţi după 1989 şi 4 persoane născute înainte de Revoluţia din 22 decembrie, reprezentanţi ai marilor oraşe din România.
 
Cei mai buni oratori se vor întrece în 9 ediţii pe teme importante, într-o competiţie de idei a cărei finală va avea loc în direct în seara zilei de 22 decembrie.
 
Subiecte de dezbatere reunesc teme precum: legalizarea consumului de droguri; bullying-ul; paradele gay, discursurile care instigă la ură; conţinutul suburban/violent de la televizor; pornografia; pedofilia; Parlamentul European şi globalizarea; votul obligatoriu; instituţia căsătoriei; libertăţile individuale, dar şi dictatura, democraţia sau monarhia.
 
Cei trei membri ai juriului, care vor alege în fiecare ediţie câte un concurent din cele două echipe, pe baza celor mai convingătoare argumente pro şi contra la temele discutate, sunt antrenori ai Echipei Naţionale de Debate a României, vicecampioană europeană. Cei selectaţi vor concura în Marea Finala din 22 Decembrie.
 
Ce se dezbate în prima ediţie?
 
Luni, 21 octombrie, de la ora 22:00, concurenţii primei ediţii sunt din Bucureşti, patru născuţi înainte de Revoluţia din 1989 şi patru născuţi în libertate, iar cele două teme de dezbatere vor fi o provocare: „Este justificată interzicerea simbolurilor naziste, fasciste sau comuniste?” şi „Manifestările extremiste ar trebui interzise?”.
 
Născuţi în libertate este parte a Campaniei TVR „România Face Bine”, un proiect al Televiziunii Române la 35 de ani de la Revoluţia din 1989. Regizor artistic Dan Manoliu, producător Elena Ştirbescu.
 
Despre moderatorii emisiunii
 
Elevă în clasa a XI-a, Ana Baciu vine din Curtea de Argeş, unde învaţă la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”, la Ştiinţe sociale, profil uman.
 
„Mă simt încrezătoare şi plină de speranţă. Sunt fericită să mă alătur concursului „Născuţi în libertate”, deoarece o să învăţ multe lucruri noi care mă vor ajuta, cu siguranţă, pe viitor. La Televiziunea Română  am fost primită cu braţele deschise”, a spus Ana Baciu.
 
Bogdan Iatan a iubit televiziunea încă de mic şi spune că „şi-a trăit visul” prin şansa de a colabora cu Televiziunea Română.
 
„Am dat startul filmărilor pentru un nou format: „Născuţi în libertate”, pe care eu şi Ana îl prezentăm cu mult drag şi bucurie. Eu unul văd această serie de dezbateri ca pe o premieră, în primul rând pentru că arată conceptul de debate publicului larg şi în al doilea rând pentru că pune accent pe opiniile tinerilor”, a spus Bogdan Iatan.
 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus