UPDATE / Instanţa a anunţat că decizia legată de mutarea emisiunii Romania9 se va da miercuri, 23 iunie, de la ora 14:00.
EXCLUSIV Paginademedia. Ionuţ Cristache, realizatorul emisiunii România9, încearcă să obţină în instanţă mutarea emisiunii înapoi la ora 21.00.
Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, Cristache a înaintat o acţiune la Judecătoria Sectorului 1 pentru o Ordonanţă Preşedinţială care să anuleze hotărârea Comitetului Director al TVR care-i muta emisiunea de la ora 21.00 la ora 17.00.
Conform aceloraşi surse, Doina Gradea, fostul şef al TVR, a dat declaraţie în dosar în calitate de martor.
Cauza se va judeca mâine, iar în cazul în care Cristache va avea câştig de cauză, emisiune va fi mutată imediat înapoi.
Contactat de Paginademedia.ro, Ionuţ Cristache nu a comentat informaţiile. De asemenea, nici oficialii TVR nu au comentat procesul cu Cristache.
Reamintim faptul că emisiunea România9 va rula pe TVR 1 începând de astăzi la ora 17:00, nu de la 21:00.
Decizia a venit „din motive editoriale” şi a aparţinut Comitetului Director, după cum Paginademedia.ro a scris aici.
Cristache, scos de pe post de trei ori în ultimele săptămâni
După ce i s-a mutat emisiunea la ora 17:00, Cristache nu a mai apărut pe post de trei ori în ultimele săptămâni. Postul public programase ediţii speciale ale unor emisiuni şi a scos din grilă în unele seri producţia România9.
Ca urmare a schimbării orei de difuzare, Cristache a făcut şi haz de necaz pe seama acestei mutări. Emisiunea sa înlocuieşte un serial coreean, fapt pentru care a realizat un promo în care „personaje” sunt preşedintele Iohannis, premierul Florin Cîţu sau fostul realizator Rareş Bogdan. Detalii, AICI
Acest rezultat este dat și de oferta TV foarte bogată și de abundența de abonați la televiziunile prin cablu și satelit.
Cele mai bune televiziuni publice sunt BBC (Marea Britanie), RAI (Italia), ARD/ZDF (Germania), France Televisions, TVP (Polonia).
De asemenea televiziunile publice nordice au audiențe foarte bune: DR (Danemarca), RUV (Islanda), Yle (Finlanda) și NRK (Norvegia) și SVT (Suedia).
TVE (Spania), în trecut tot o televiziune puternică, are rezultate moderate acum fiind depășită de ATresMedia, parte a grupului RTL.
Rezultate remarcabile are și televiziunea publică din Rusia și televiziunile belgiene.
Am observat de asemenea că aproximativ jumătate din audiență o obțin canalele TV care emit din străinătate, iar canalele TV cu emisie națională se mulțumesc doar cu jumătate din audiență.
TVR, chiar dacă nu mai este o televiziune de podium în ce privește audiențele, este în continuare o televiziune care își păstrează relevanța și care produce emisiuni pentru un public educat.
Vorba 'ceea: „Hai cu egalarea!”
.